Радан Кънев: Лично поисках от Петър Москов да ме глобят, че пуша

Ивайло Анев 09 април 2015 в 12:33 2528 4

Снимка "България без дим"

Снимката, на която се вижда, че лидерът на ДСБ пуши в заведение.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се разкая публично, че е пушил в заведение в разрез със закона по повод критиката на "България без дим" и заяви, че лично поискал от здравния министър Петър Москов и екипа му в РЗИ-Добрич да го глобят.

"Днес изпратих до РЗИ нов сигнал, в който описвам нарушението и моля санкция да бъде наложена на мен лично, а не на собствениците на заведението, които в случая не носят никаква отговорност, освен че ни предоставиха обособено помещение за провеждане на срещата", пише Кънев днес.

Той изразява надеждите си, че контролните органи ще успеят да изпълнят задълженията си и да наложат санкция въз основа на извършеното него признание. В противен случай бил готов да дари сума равна на глобата на организация, която се бори с тютюнопушенето сред подрастващите.

Публикуваме цялото писмо на Радан Кънев до гражданската инициатива "България без дим" без редакторска намеса:

Уважаеми съмишленици,

Във връзка с Вашето открито писмо, отговарям публично на поставените въпроси:
Действително, през месец Януари 2015г., по време на заседание на организационния отдел на ДСБ с щаба на партията в град Добрич, пуших в закрито помещение в града - ресторант, част от който ни беше любезно предоставена за целта. Снимката, с която разполагате, е автентична - тя е направена от служител на ДСБ, а впоследствие публикувана в социалните мрежи и в онлайн медии.

Фактът, че става дума за работна среща, по никакъв начин не оневинява нарушението ми, за което публично - пред Вас и медиите - поемам своята отговорност. Това не е единственото правонарушение, което съм извършил през живота си, макар може би да е най-тежкото. Именно защото никога не съм се мислил за съвършен и знам, че всеки понякога се поддава на своите слабости, винаги съм държал на налагането на строги правила и поддържането на ефективни и независими контролни органи. Още след публикуването на снимката в медиите преди седмица, помолих екипа на министър Москов да сезира РЗИ-Добрич за извършеното от мен нарушение. Днес изпратих до РЗИ нов сигнал, в който описвам нарушението и моля санкция да бъде наложена на мен лично, а не на собствениците на заведението, които в случая не носят никаква отговорност, освен че ни предоставиха обособено помещение за провеждане на срещата.

Надявам се, че контролните органи ще успеят да изпълнят задълженията си и да наложат санкция въз основа на извършеното от мен признание. В противен случай съм готов да предоставя сума, равна на предвидената от закона глоба, на организация, която се бори с тютюнопушенето сред подрастващите. Най-малкото защото искрено се надявам синът ми да не наследи този порок...

Независимо от широко отразената проява на личните ми слабости, оставам привърженик на законодателната забрана за пушене в закрити помещения и
искрено Ваш,

Радан Кънев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews