Създадоха фитнес за следобедна дрямка

OFFNews 09 май 2017 в 12:46 45724 0

Снимка BoredPanda

В този забързан свят липсата на качествен и продължителен сън се е превърнала в мечта. Това не води до нищо добро – обществото масово страда от стрес, депресии, умора и т.н.

Ето защо Във Великобритания са измислили начин да наваксаме липсата на сън по много изобретателен начин. Съществува фитнес зала, която предлага 1-часова дрямка. Първите 15 минути са посветени на разтягане и отпускане на мускули, които са последвани от 45 минути дрямка в специална стая, с перфектна температура, удобни легла и приятна атмосфера.

Създателите на този фитнес го наричат „Nap-Ercise” (съчетание на думите „дрямка“ и „упражнение“) и обясняват, че идеята е умът ни да си почине, да подобрим настроението си и дори да изгорим някоя друга калория. Последното е лъжа, но е достатъчно примамлива.

Оказва се, че научно е обяснено защо тези следобедни "занимания" са толкова полезни. Според проучване, направено в колежа "Allegheny" в Пенсилвания, участниците, които са си взели 45-минутна дрямка в средата на деня, са по-малко стресирани.

Друго изследване от UC Berkeley установи, че следобедната дрямка може да увеличи възможността на мозъка да приема повече информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!