Ароматизиране с етерични масла ЕТЕРИМ

OFFNews 26 август 2022 в 07:00 4877 0

ЕТЕРИМ

Снимка ЕТЕРИМ

ЕТЕРИМ

Една от най-честите употреби на етерични масла ЕТЕРИМ е за натурално ароматизиране на различни помещения. Освен да ароматизират, етеричните масла могат да ви накарат да се отпуснете, или да засилите енергията си, да ви помогнат да заспите, и дори да подобрят имунитета ви. Етеричните масла са извлечени от растенията чрез парна дестилация или друга технология. Те са изцяло натурални, силно концентрирани и ароматни. Вижте къде и как можете да използвате етерични масла.

Ароматизиране на дома с етерични масла

Етеричните масла са фантастичен, изцяло натурален начин да ароматизирате стая, без да въвеждате синтетични аромати или токсични химикали в дома си. Това може да се случи като използвате ултразвуков дифузер, натурален спрей с етерични масла или бижута за ароматерапия.

Ултразвукови дифузери ЕТЕРИМ

Тези дифузери работят с етерично масло и вода, като разпръскват аромата под формата на освежаваща студена пара.

Съветваме ви да закупите дифузер, който да е подходящ за размерите на вашата стая. Например за спалня от 12-15 квадратни метра, ще се нуждаете от малък дифузер с капацитет между 100 и 200 мл. вода.

Трябва да знаете какви функции търсите за вашия ултразвуков дифузер, за да се насладите напълно на възможностите му. Функциите варират от възможности за регулиране силата на парата, таймер за изключване, различни режими на работи. Също така е важно да изберете дифузер, който добре пасва на вашия интериор, като в сайта на ЕТЕРИМ има богато разнообразие.

Спрей с етерични масла

Спрейовете с етерични масла са най-бързият и лесен начин да ароматизирате стаята по естествен начин. В тях се съдържа чисто етерично масло, вода и компоненти за запазване на спрея. Единсвеният му недостатък, е че за разлика от дифузера, ароматът няма да е толкова дълготраен и трябва да се пръска пез 2-3 часа.

В домашни условия спрей с етерични масла би струвал скъпо, предвид цената на самите етерични масла в разфасовка от по 10 мл. ЕТЕРИМ предлага висококачествени спрейове с различни етерични масла за да се насладите бързо и ефективно на техния аромат.

Ароматизиране на офиса с етерични масла

Ароматерапията на работното място може да даде на офиса бърз и фокусиращ лифтинг. Етеричните масла имат качества, които могат да подобрят вашата работна среда. От насърчаване на концентрацията, през пречистване на въздуха, до повишаване на настроението.

Трябва да се консултирате с вашите колеги, преди да разпръснете етерични масла в офиса, и се уверете, че разпръсквате в добре проветливо пространство. Например, ако използвате дифузера си в отделен офис, поставете дифузера от другата страна на бюрото си или на няколко метра от бюрото върху странична маса или перваз. Ако разпространявате в споделено или отворено офис пространство, изберете централно място, където ароматните молекули ще имат място да се издигнат и разпръснат възможно най-равномерно.

За да ароматизирате офиса си, също може да използвате дифузер или спрей. А етеричните масла към които може да се насочите са цитрусовите (лимон, портокал, цитронела), масло от розмарин, бергамот, карамфил, лимонова трева.

Добре е дифузерът, който използвате да е с по-голям капацитет на резервоара, от този който използвате в дома си. Също така е важно самоят дифузер да има опция за регулиране на парата и таймер за изключване.

Спрейят е чудесен начин да ароматизирате офиса си набързо, ако нямате дифузер около вас. Комбинацията от лимон и евкалипт ще ви подейства освежаващо и ободряващо, особено в следобедните часове.

Ароматизиране на автомобил с етерични масла

За огромно съжаление, ние хората прекарваме доста време зад волана, било то докато сме попаднали в задръстване към работа, или докато пътуваме през уикенда. Факт е, че автомобила се е превърнал в средство, без което не можем. Лошата новина е това, че въздуха, който дишаме в собсвения си автомобил, е един от най-замърсените.

За щастие има начини за минимизиране на излагането на токсини от въздуха. Етеричните масла помагат за поддържането на интериора на автомобила чист, пречистват въздуха и намаляват бактериите и вирусите по повърхностите на автомобила. По този начин можете да се възползвате от предимствата на любимите си аромати, независимо къде се намирате на пътя! Етеричните масла могат да се използват и като препарати за почистване на автомобила.

Етеричните масла, освен да ароматизират автомобила ни, също така могат да подобрят настроението ви и да намалят стреса - а къде другаде имаме нужда от това повече, отколкото на пътя?

Ароматизиране през ежедневието чрез бижута с етерични масла

Вероятно най-голямото предимство на тези дифузиращи бижута е, че те ви помагат да вдишвате етеричните масла докато сте в движение – когато и където пожелаете. Ако сте отдадени и вглъбени в работата си или сте някой, който прекарва много време извън дома си, носенето на чанта, пълна с арома дифузери, арома лампи и шишенца с етерични масла със сигурност не е вариант.

Поради тази причина на помощ идват бижутата с етерични масла. Освен факта, че ще насладите на ползите от етеричните масла където и да сте, можете да го направите по един много стилен и красив начин. Има различни видове бижута, които може да се съчетаят с всяка визия и стил. Предлагат се от елегантни гривни, до ежедневни визии.

Дифузерите за етерични масла на ЕТЕРИМ са част от класацията за най-добри продукти на сайта Buyoutside.com!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови