След празния стол - такса 'масло' към пържените картофи в несебърско заведение

OFFNews 19 септември 2017 в 19:41 26962 3

Снимка БНТ

След скандала през август с такса "празен стол" в заведение в Созопол днес БНТ съобщи за нов казус - такса "масло" в несебърско заведение.

Пред медията Мирослав Дечев от Велико Търново твърди, че заведението го е таксувало за маслото, с което са изпържени картофите.

Цената е 1 лев, а маслото е маркирано допълнително, защото клиентът си е поръчал пресни картофи, а не бланширани.

Казах "пресни пържени картофи", но в менюто нямаше пресни, а бланширани картофи, тоест там имаше само пържени картофи на цена 3,50. Отговорът на сервитьора беше, че според него в менюто пържените картофи били 6,50. Поисках да ми покаже къде точно пише, той не можа да ми покаже никъде 6,50. Върна ми 2 лева ресто и ми каза: "За да няма проблем, айде чао" - твърди Мирослав Дечев.

Ние гарнитура нямаме. Имаме само порция пресни картофи, които струват 6 лева и понеже нямаме какво да му маркираме 3 лева, затова сме му маркирали масло - 3 лева, добавка, това е, казва управителят на заведението Добри Георгиев .

Сервитьорът, който е обслужвал Мирослав, твърди, че клиентът е бил предварително предупреден, че има разлика в цената на картофите и след скандала дори му върнал парите.

Върнах му, защото ставаше въпрос за един лев. Точно така беше. Тогава му върнах два лева, твърди сервитьорът Николай Тодоров.

Според Мирослав грешка на заведението е, че в менюто никъде не е уточнено дали картофите са бланширани или пресни. Пише само пържени картофи, както цена и грамаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

3

рамбо

20.09 2017 в 16:08

В абсолютно всяко нормално заведение пресните картофи са по-скъпи от бланшираните замразени. Те се приготвят много по-бавно и е нормално е да му сложат надценки. Даже на много места те фигурират и с различни цени в менюто, нещо , което в това заведение са пропуснали да направят явно.

10571

2

Hissarion

20.09 2017 в 09:45

Взеха да издребняват тези "клиенти". Можело е просто да го отсвирят да си пържи пресни картофи на село.