Полиция глобява нудистите от плаж „Делфин“

OFFNews - Бургас 19 юли 2017 в 17:17 18943 6

Снимка Миглена Венкова/Фейсбук

Полиция е била извикана днес на плаж „Делфин“, алармираха почиващи там. Ивицата от десетки години се ползва от нудисти, но от тази е отдадена под наем. От няколко месеца между плажуващите натуралисти и стопанинът на плажа има напрежение.

Днес нудистите са били посетени от полиция, разказаха почиващи на плажа. Няколко униформени от управлението в Царево са пристигнали и са изчакали и служители от общината. Полицията е пристигнала по подаден сигнал от страна на наемателя на ивицата. От МВР поясниха, че са длъжни да реагират на подобно оплакване.

Наложени са глоби, но по общинската наредба за опазване на обществения ред и околната среда на територията на Община Царево и по конкретно – по чл. 8, ал. 3, която гласи:

„Забранява се по всяко време на годината:
3. през всяко време на денонощието непристойно и скандално поведение и други прояви, които нарушават общоприетите норми на морал и благоприличие, по улици, площади, паркове и други обществени места или обществени и /или жилищни сгради“

Туристи пък разказаха възмутени, че спасителка заявила, че голите изглеждали отвратително и нямало да ги извади от водата.

Още миналата седмица, кметът на Царево Георги Лапчев каза, че нудистите на плажа може да бъдат санкционирани по подобен начин, защото плажът може да се сметне за обществено място, а голото тяло - за непристойно поведение. Реално - голото къпане нито е разрешено, нито е забранено със закон. А тълкуването на наредбите е субективно, защото по този начин, за непристойно поведение могат да се глобяват стотици, ако не и хиляди жени, които се пекат по монокини на плажа. Интересно в случая би било едно решение от страна на български съд - дали нудистите трябва да бъдат поставени извън закона и да бъдат заклеймени като хулигани, имали "наглостта" да се съблекат голи на плажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

19.07 2017 в 18:05

Ей как се газирах да го еВа!
Значи нудисти на плажа не може! Глобяват ги.
А педероско плевелниев може да си загради прибоя на скалите и да си построи вила? Него няма ли кой да го глоби?!

42249

2

Denis Rizanov

19.07 2017 в 17:34

Значи за всякакви сескуално извратени малцинства може всичко, но за нудисти 3 месеца в годината на плажа - не може!
Искаш да се печеш гол на пясъка - ше си плащаш! Ше си вземеш плаж по аренда и ше го обявиш, че е нудистки! Ше го заградиш с папрати и тръстики!
И тогава не е сигурно дали няма да ти се изсипят една тумба лгбт-джии или псевдоморалисти.
Аз по принцип не съм привърженик на нудизма, защото мразя да ми влиза пясък в дупето, но това там дето става е отвратително.
Редакцията, бихте ли ни осведомили колко е концесионната такса на това парче земя?

42249

1

Denis Rizanov

19.07 2017 в 17:30

Представям си, ако подобна гавра беше извършена с лгбт-джиите. Някой на тях да беше излязъл по време на ОТВРАТИТЕЛНО им шествие по столичните обществени улици и булеварди да ги нарича отвратителни и гадни помияри, да им обяснява как никога няма да им окаже първа помощ, та ако ще и да умират.
Вие представяте ли?