Пет съвета как да се подготвим за лятото

OFFNews 15 април 2021 в 15:53 1202 0

Седмиците до лятото изглеждат безкрайно много, но съвсем скоро ще трябва да започне планиране на топлия и любим на много хора сезон. А типичното за него е, че е свързан с много пътешествия, ваканция на децата, със срещи с приятели, походи, излети в планината или лежерна почивка на морето. А защо не и заслужено бягство в някоя европейска столица или малък град в близка държава?

Но за да бъде лятото по-приятно, по-здравословно и най-важното - безопасно, е желателно да се направи кратка подготовка за него.

Туристическата платформа Luxury Discount споделя пет съвета как да започнем да се подготвяме за лятната ваканция още от сутринта.

1. Спорт

Наближава сезонът на банските костюми и макар всяко тяло да е плажно тяло, със сигурност повечето хора ще се чувстват уверени, ако могат да покажат тренирани и стегнати ръце, крака и корем. Но за да има ефект, работата за тях трябва да започне най-късно през пролетта. Джогинг, каране на колело, плуване, фитнес, зумба, скуош….Има толкова много спортове, които могат да се практикуват. А най-хубавото е, че с по-топлото време ще има допълнителна мотивация хората да излязат и да бъдат активни.

2. Планиране на отпуската и дейностите

Един от любимите начини на много хора да се подготвят за лятото е да започнат да правят списък с местата, които искат да посетят и активностите, които ще предприемат. Сега е идеалното време да се прегледат местата за настаняване, да започнат да се чертаят маршрути, а защо не и да се помисли за запазване на хотел. Много от местата за настаняване имат атрактивни програми за ранни резервации, а когато човек има представа къде и какво ще прави, може да се възползва от тях.

Една от най-добрите платформи, с изключително богат избор от хотели в България – от предложения за морето, през хотели в красивите планински градове, до изкушаващи СПА почивки или бягство в малките китни градчета на България, е Luxury Discount. Модерната онлайн платформа работи на принципа на затворен клуб и в нея могат да се намерят много изгодни оферти за ваканции, пътувания и почивки.

Разбира се, наред с това е хубаво да се заяви и отпуската, за да бъдат подготвени и колегите ви кога няма да могат да разчитат на вас. Освен това, заявявайки конкретни дати, емоцията и очакването стават още по-големи.

3. Обновяване на дома

Топлият сезон е най-доброто време за промяна на дома. Не е нужно да се правят грандиозни ремонти. Достатъчно е да се почисти дома от всичко излишно, да се махнат вещи и дрехи, които не са използвани или обличани в последната една година и да се преподредят шкафовете. Освежаване на стените, нов текстил – калъфки за възглавници, по – леки и светли завеси, тънки цветни одеала, нова ваза или сервиз за масата, нови прибори, които ще вдъхновяват лятната кухня….това са малки, но важни детайли, които ще внесат свежест у дома и ще направят очакването за лятото още по – силно.

Сега е и времето да се помисли за обновяване на балкона или двора и за засаждане на цветята.

4. Нови навици

Лятото е свързано с очакване за нещо ново, по–свежо и по–светло. А защо не и за детокс на тялото и душата, а наред с това и за някои нови навици, които да въведат по – здравословен режим. Това може да бъде лека диета, йога, медитация или дихателни упражнения. Може да е отказ от пушене или намаляване на кафето и вредните храни…Има безброй начини да се постави началото за едно по- добро утре.

5. Нов плейлист

Един от любимите начини за много хора да влязат в лятото е да направят нов плейлист. Независимо дали става въпрос за нови, забавни и оптимистични песни от любимия изпълнител или за всички хитове от предходното лято, нищо няма да внесе повече настроение от музиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови