Христо Мутафчиев: Бил съм в Гърция. Няма да им стъпим

OFFNews 16 юни 2020 в 16:08 11554 5

Христо Мутафчиев

"Бил съм в Гърция. Няма да им стъпим", коментира председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в интервю за Нова телевизия по повод вълната от българи, отправили се към южната ни съседна в първия ден след отпадането на задължителната карантина.

"Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си", заяви Мутафчиев.

Той повтори тезата на премиера Бойко Борисов, като каза, че "парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради Covid-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа".

Според Мутафчиев проблемите в българските морски курорти са преувеличени и се коренят в манталитета ни. "Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим", заяви той.

"Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията "Преоткрий България", е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят", коментира Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в студиото.

"Всички наши колеги са на мнение, че българският турист е най-добрият такъв, защото ние почиваме истински. Ние не сме като западноевропейците, които са планували почивката и бюджета си още преди година", каза Хаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

16.06 2020 в 21:17

Както се казва - никога не е късно човек да стане за смях.
Навремето ни разправяха колко лошо е на Запад - там умираха от глад, човек за човека беше вълк, много ни мразеха и гледаха да ни оберат - казаното от Мутавчиев с други думи. Поддръжниците на Тиквун трябва да са доста тъпи та да не виждат, че колкото повече говорят лошо, толкова по-дълги стават опашките на Кулата, Маказа, Илинден.

606

4

order

16.06 2020 в 16:58

Тоя ПЛУЖЕК е най обикновен гЕзолизач на мутрата!!!!
Утре заминавам при "гадните" гърци....по хубаво и по евтиното ми е от бетоно и мутроморието!!!!

8959

3

Станчо Панса

16.06 2020 в 16:57

Къпи си се в изпражненията Ристе, пий и яж боклуците, с които те тъпчат родните "хотелиери"! Ние отиваме да плуваме с рибите и делфините в Бяло море и да ядем риба хваната сутринта. Простак!!!

3810

2

Пенчо бре

16.06 2020 в 16:43

Тоя ще им съсипе икономиката, като "не им стъпи". Горките гърци. Аз мисля да ги съжаля им да им помогна. Но, през септември.

152

1

Socerez

16.06 2020 в 16:27

Толкова злоба в този човечец "...Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си"...И това трябва да е човек от КУЛТУРАТА! Така, госине - на бетономорието не съм стъпвал от години и нема да стъпя! Но и в пиеса с ТЕБ също нема да стъпя. Сполай ти, на теб и на бетономирците!
 
X

Да помогнем на украинските деца!