Гришо: Чувството е прекрасно, играя добър тенис

Българинът и австралийският скандалджия Кирьос излизат от 23,00 ч. във финала в Синсинати

OFFNews 20 август 2017 в 08:22 3140 0

Снимка WSopen

Тази вечер Григор Димитров излиза за първи финал от турнир в категория Мастърс 1000. В 23,00 ч. наше време на корта в Синсинати започва мачът му срещу австралиеца Ник Кирьос.

Първата ни ракета победи със 7-6 (4) 7-6 (10) Джон Иснър в полуфинала, нанасяйки едва втора загуба на американеца в последните му 14 срещи.

„Смятам, че това е добра крачка напред. В тура съм от доста време вече и все повече започвам да оценявам тези моменти. Да играеш на финал винаги е прекрасно чувство. Няма значение дали е на Мастърс , или на турнир от категори ATP 250. Всеки играч се стреми към това.

В момента аз вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност и подобрявам играта си. Старая се да правя това почти всеки път, когато започвам нов турнир. Чувствам се отлично, тялото ми е се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това винаги е от полза.

Дано утре е един от тези дни и отново да мога да покажа добра игра. Но не само това. Искам да продължа да вървя в правилната посока“, заяви Димитров след победата над Иснър.

И се върна към мача с високия 2,11 метра американец. "Бях наясно, че ще сервира силно. Трябваше да съм спокоен и да използвам всяка възможност, отворила се пред мен. В края на мача няколко точки направиха разликата в моя полза.

Очевидно е, че съм щастлив от победа, но съм доволен и от начина, по който проведох мача. Просто останах спокоен във важните моменти“, завърши Гришо.

Иначе Ник Кирьос достигна до срещата за трофея след 7-6(3) 7-6(4) над испанския ветеран Давид Ферер. Срещата ще е едва втора между Димитров и 22-годишния австралиец Кирьос. През 2015-а в Индиън Уелс хасковлията спечели със 7-6(2) 3-6 7-6(4) срещу 4 години по-младия съперник.

Ник е отлично познат на всички тенис фенове както с таланта си, така и с невъзпитаното държане. Кирьос, рожба на брак между грък и малайзийка, се прочу най-вече на един мач от Откритото на Франция срещу Вавринка. Той не пропусна да осведоми своя съперник, че гаджето на швейцареца Дона Векич е минала през леглото на Танаси Кокинакис, приятелче на Ник.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови