Цацаров за Ченалова: Прокурорите са си свършили работата

Ивайло Анев Последна промяна на 17 април 2015 в 12:00 3467 7

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Главният прокурор Сотир Цацаров.

"За мен колегите прокурори, работили по случая на съдия Румяна Ченалова, са си свършили работата", заяви главният прокурор Сотир Цацаров във Велико Търново.

Снощи след повече от 4 часа заседание скандалната съдийка беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 8000 лева. Делото срещу нея досега е 19 тома. Тя е обвинена, че е извършила престъпление, нанасяйки постфактум промени в протокол от дело между "ОЕТ - Обединени Енергийни Търговци" срещу държавната НЕК.

Цацаров днес посочи, че вероятно освобождаването й под парична гаранция ще бъде протестирано от прокуратурата.

„Моята преценка за работата им е повече от добра. Прокуратурата ще продължава да вържи работата си точно по този начин. Ние нямаме намерение да спрем до тук”, заяви главният прокурор.

По думите му, реформата в съдебната система не се изчерпва само с делото спрямо съдия Ченалова. Реформата са промени в Конституцията и законите.

„Останалото е просто прокуратура, която работи и съд, който трябва да работи. Прокуратурата ще продължава оттук нататък да върши работата си по абсолютно същия начин, независимо то това дали на някой му харесва, или не му харесва, или вижда в това някаква репресия или демонстрация. Това не е реформа. Това е нормална работа. Реформата е Конституция и закони”, заяви Цацаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2015 в 08:57

Господи, избави ни от прокурори и медии кръвопийци!
Господи , изпиха българската кръв, не остава много! Господи, помогни ни че ние ни можем ками да си помогнем.....

17.04 2015 в 20:11

Тоя филм с нефункциониращата прокуратура сме го гледали много пъти. Наизуст даже им знаем репликите. Ако нямат друг, да ни върнат парите.

17.04 2015 в 13:30

Ако очакваме справедливост, честност и откровенност от един продуцт на комунистическата система, ще има да чакаме за винаги.

Простака разбира само от тояга по главата или ако му бръкнеш в джоба. Докато продължаваме да сме социялно пасивни комуноидните думбази ще си разиграват коня.

17.04 2015 в 12:58

Да си ходи че измамите и подкупите са и увредили здравето. Даже я пуснете по болест защо да влиза в затвора толкова риск през годините е понесла горката. Цаци знам, че ще ме послушаш - ти така работиш с много шум за нищо.

17.04 2015 в 12:42

Тоя е само за ябълка в устата, дълъг шиш и много бавен огън ...

17.04 2015 в 12:17

Заради добре свършената работа ли я пуснаха да си ходи?

17.04 2015 в 12:15

Можеха и по-добре...