Родителите на убития пред "Соло" oчакват белезници за съдия Ченалова

OFFNews 16 април 2015 в 20:13 3547 6

Снимка БГНЕС

Пред 14-а зала на Софийски градски съд, където ще се гледа мярката за неотклонение на  Румяна Ченалова, дойде и семейството на младия хокеист Кирил Въжаров, убит пред дискотека "Соло" през 2009 г. В 20.15 часа тази вечер се очаква да започне заседанието за постоянната мярка за неотклонение на обвинената в длъжностно и документно престъпление съдия. Като първоинстанционен съдия в наказателното отделение на СГС, Румяна Ченалова оправда подсъдимия Илиян Тодоров, който по-късно избяга, въпреки че беше получил осъдителна присъда от ВКС. Тодоров е в неизвестност и към настоящия момент.

„Нищо не искам, искам само да я видя с белезници на банката на обвиняемия”, каза майката на Кирил Въжаров.

Днес на Ченалова и защитата й се наложи да се запознаят с 19 тома материали по делото в подземието на съда.

Тя беше обявена за общодържавно издирване и по-късно сама се предаде, след като стана ясно, че е обвиняема в престъпления във връзка с висящо търговско дело между "ОЕТ – Обединени Енергийни търговци" ООД и НЕК ЕАД. Междувременно 7 съдии си направиха отвод заради Ченалова и отказаха да се произнесат по мярката на магистрата. 

Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба. Според запознати то е за казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение. ВСС отстрани Румяна Ченалова от длъжност "съдия" в Софийски градски съд за срок от 6 месеца на 22 януари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови