Родителите на убития пред "Соло" oчакват белезници за съдия Ченалова

OFFNews Последна промяна на 16 април 2015 в 20:13 2819 6

Снимка БГНЕС

Пред 14-а зала на Софийски градски съд, където ще се гледа мярката за неотклонение на  Румяна Ченалова, дойде и семейството на младия хокеист Кирил Въжаров, убит пред дискотека "Соло" през 2009 г. В 20.15 часа тази вечер се очаква да започне заседанието за постоянната мярка за неотклонение на обвинената в длъжностно и документно престъпление съдия. Като първоинстанционен съдия в наказателното отделение на СГС, Румяна Ченалова оправда подсъдимия Илиян Тодоров, който по-късно избяга, въпреки че беше получил осъдителна присъда от ВКС. Тодоров е в неизвестност и към настоящия момент.

„Нищо не искам, искам само да я видя с белезници на банката на обвиняемия”, каза майката на Кирил Въжаров.

Днес на Ченалова и защитата й се наложи да се запознаят с 19 тома материали по делото в подземието на съда.

Тя беше обявена за общодържавно издирване и по-късно сама се предаде, след като стана ясно, че е обвиняема в престъпления във връзка с висящо търговско дело между "ОЕТ – Обединени Енергийни търговци" ООД и НЕК ЕАД. Междувременно 7 съдии си направиха отвод заради Ченалова и отказаха да се произнесат по мярката на магистрата. 

Срещу Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба. Според запознати то е за казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение. ВСС отстрани Румяна Ченалова от длъжност "съдия" в Софийски градски съд за срок от 6 месеца на 22 януари. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2015 в 10:53

Това е проблема на държавата - съдебната система - прокуратура - полиция. Заплатите на всички им са били малко. Поне 50% СА ЗА ЗАТВОРА .

17.04 2015 в 11:46

Истински кеф!!Заради такива като нея сме на тоя хал!!Дано повлече крак та и други "загнили"и ояли се да опитат наровете в арестантските килии!!Надявам се само някой нейн съучастник да не я отърве,че те се крият един друг!!

17.04 2015 в 05:37

Как може да си дават отвод съдиите? Щом при произнасяне на присъда решението им може да зависи от това в какви връзки и отношения са с обвиняемите, що за НЕЗАВИСИМА е съдебната ни система? И Темида в България ми била с вързани очи, глупости... затова сме и на този хал. Щом на черното могат да отсъдят че е бяло щото са в една гилдия.... Нямам думи!

16.04 2015 в 23:16

И без "измъкване/бламиране/шкартиране". Просто за да се появи наченка на доверие в "системата", ВСИЧКО минавало през "ръчичките" на този съдия, трябва да бъде преРазгледано.
"Съмнението" което предизвика (този съдия)е Разрушително, за всички институциии. Дори да се "докаже" "Правилност" на взетите от нея "решения", без прозрачно доказателство за ЛИПСА на превишен стандарт на живот (на нея и роднините И), доверие НЕМА. Лов на вещици няма да свърши работа. Истината би могла да помогне, Но фактът (опит за укриване/неявяване при редовно "повикване" ОТ ИНСТИТУЦИЯТА В КОЯТО РАБОТИ), си е обикновенно хитруване (ще ми мине номерът щот .....). Е те туй е нагло и наостря/цепи и руши.

16.04 2015 в 23:03

Нищо чудно че ги е шубе. Цацаратурата (и не само тя) може да провали делото във всеки момент и после ще имаме една доста заможна и доста оправна съдийка дето си разчиства сметки.

16.04 2015 в 20:56

Тези 7 съдии които са си направили отвод - вън от системата