Луна на съд за имотна измама

OFFNews 28 ноември 2023 в 13:33 4277 3

Луна

Снимка Архив

Луна Йорданова

Певицата и бивш претендент за президентския пост на изборите през 2021 г. Луна Йорданова се изправи пред Районния съд в Шумен по обвинение за придобит с измама имот. Наследниците на починал възрастен мъж твърдят, че Луна им е откраднала апартамент от 45 квадрата.

Луна обаче настоява, че се е грижила за мъжа и за имота 10 г.

Адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в "покъртително състояние", а певицата не е живяла в него. Освен това няма връзка между нея и възрастния човек, но Луна разполага с друг имот в съседство, който принадлежи на родителите й.

Адвокат Тотев посочи, че няма завещание, но по закон наистина се дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност. В случая обаче това не е станало.

"Извършени са нарушения при призоваването на свидетели. Не е спазен едномесечният срок за уведомяването на Луна Йорданова, а това нарушава правото ѝ на защита. Налице са пречки за старта на делото", каза по време на днешното заседание адвокатът на певицата Ивайло Тошев, цитиран от БНР.

Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана.

Подадена е жалба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Следващото заседание бе назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

28.11 2023 в 15:56

противно парче

14469

2

случайно прочетох

28.11 2023 в 15:06

Цървулана...

400

1

демотиватор

28.11 2023 в 14:04

Лелката гастролира навремето в един "Вип-брадър". Мачкаше там (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!