Хора с обременено минало давали по 25-30 000 евро за бг гражданство

OFFNews 11 ноември 2018 в 13:13 4024 0

Има случаи, в които са се давали 25-30 хиляди евро за придобиване на българско гражданство - от хора, свързани по един или друг начин, с обременено минало и криминални наклонности. Те са получавали българско гражданство, после отиват в чужбина и това е лицето на България.

Това заяви Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, по БНР. Разследването в ДАБЧ за корупционна схема с документи за бг гражданство в КПКОНПИ е продължило 3 месеца и половина, стана ясно от думите му. 

Като обвиняеми са привлечени председателят на ДАБЧ, главният секретар и двама посредници - едни сръбски гражданин и българка, които са свързани с предишни ръководители от Държавната агенция“, допълни още Георгиев. 

Никой за 8 месеца не ми се е обаждал, за да не разследваме някой. Може би, защото още като председател на предходната комисия, показах, че съм абсолютно неконтролируем. Това, което трябва да се свърши, ще бъде свършено, заяви Пламен Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови