Гешев в Търново часове преди визитата на Кьовеши

OFFNews 10 юни 2021 в 11:56 2442 0

Главният прокурор Иван Гешев посети Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура във Велико Търново и разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители, работещи в съответните прокуратури. Това съобщиха от държавното обвинение, часове преди да пристигне европейският обвинител Лаура Кьовеши.

В същото време пред Съдебната палата в София тече протест с искане за оставката на Гешев, а входовете на сградата са завардени.

В хода на разговорите в старопрестолния град бяха обсъдени спецификите на апелативния район. Обърнато бе внимание на резултатите на прокуратурите в противодействието на битовата престъпност, в частност характерните за района имуществени посегателства, както и престъпленията, свързани с акцизни стоки и наркотични вещества, обясниха от прокуратурата.

Гешев поздравил магистратите за постигнатите резултати през изминалата 2020 г. В следствие на добрата работа и проведени множество успешни реализации, включително и с правоохранителните органи от Румъния, са неутрализирани няколко групи за телефонни измами, които бяха основният бич на територията на област Велико Търново от години. През изминалата 2020 г. на територията на областта няма регистрирана нито една телефонна измама, отчитат от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!