Две години прокуратурата не намира виновни за „Дюнигейт“

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2015 в 16:52 3225 2

Свалени са обвиненията срещу кмета на Несебър Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов по случая „Дюнигейт“, отсъдиха днес от Бургаската окръжна прокуратура.

Двамата застанаха пред мерника на прокурорите през февруари 2013 г. за продажбата и разрешението за строеж, издадено на "СЛЕ Груп" върху 29 дка дюни в местността Кокала край Несебър. Към момента няма официална информация как след повече от две години обвиненията към двамата бяха свалени тихомълком и ще бъдат ли повдигнати нови срещу други лица.

Наблюдаващият прокурор и административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Калина Чапкънова, е в отпуска до месец септември и не отговаря на мобилния си телефон. Неясно как и също тихомълком Чапкънова вече е и говорител на прокуратурата, тоест единствената оторизирана да дава официална информация, въпреки че на сайта на държавното обвинение още е посочено името на Красимира Кателиева. Така, затворена в себе си, прокуратурата две години дири виновни за скандалната сделка с несебърските дюни.

През изминалия период отново същото държавно обвинение се опита да отстрани от поста им кмета Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов, но Апелативният съд ги върна на работа. От прокуратурата периодично удължаваха срока на разследването с мотива, че се изготвя комплексна експертиза – строителна, техническа, архитектурна. Трябваше да се изследва цялата процедура по отчуждаването на имотите, продажбата, издаването на строителните разрешения.

Скандалът с „Дюнигейт“ костваше поста на тогавашния началник на строителната инспекция Георги Георгиев, освобождаването на заместник – земеделския министър Светлана Боянова и проверка от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, което пък доведе до запориране на имоти за почти 3 млн. лв. на двамата вече бивши обвиняеми.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2015 в 17:31

Значи работи перфектно. Смърт на реформата.

30.07 2015 в 17:01

Две години прокуратурата не намира виновни за „Дюнигейт“

Ами няма виновни. Няма. Вие какво искате? Перукан от бефесето ли да е виновен? Или емо фаса?
как така?!