Ченалова обеща разкрития за присъдата на Цветанов за шестте „не“-та

OFFNews 09 декември 2015 в 14:39 5297 2

Снимка БГНЕС, архив

Бившата съдийка Румяна Ченалова беше привикана в Столичното следствие, за да даде показания като свидетел по досъдебно производство.

Ченалова прекара близо час и половина в Следствието.

След това тя каза пред журналисти, че така и не е разбрала за кое досъдебно производство е разпитвана, защото са й задавали разнообразни въпроси, свързани със записите на разговорите ѝ с Владимира Янева и с други дела.

Тя попитала нееднократно за кое досъдебно производство е привикана, но така и не получила отговор, като ѝ е било казано да не оповестява за какво е викана, за да не наруши следствената тайна.

Ченалова заговори и за първата осъдителна присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте „не“-та, като обеща интересна информация по случая.

По думите ѝ става въпрос за процеси, обясняващи поведението на публични личности, сред които и Алексей Петров.

По повод записаните разговори между Ченалова и Янева, станали известни като „Яневагейт“, бившата съдийка обяви, че за да се изясни съдържанието им, трябва да бъде разпитана и Владимира Янева.

Освен това според нея трябва да се изискат разпечатки на мобилни оператори, като това ще изясни дали Янева е разговаряла с главния прокурор Сотир Цацаров, с председателя на ВАС и членове на ВСС не само около времето на делото „Червей“, а и преди това.

Ченалова обаче беше категорична, че това надали ще се случи, тъй като замесените нямат интерес истината да излезе наяве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!