Ченалова се съмнява, че "цецомобили" са я дебнели

OFFNews 07 декември 2015 в 19:14 4093 3

Бившата съдийка Румяна Ченалова заяви, че коли с пловдивска регистрация са я "дебнели" и са стояли пред дома й.

"Такива автомобили досега не е имало на мястото, където живея. Непрекъснато се появяваха с мигащи светлини или пък дълго време стояха спрели на улицата. Правеше ми впечатление, че когато влизах да говоря в кафето, те заставаха непосредствено до мястото, където съм седнала. Дано да греша, но всички тези неща ми направиха впечатление. Не са ме притеснили или уплашили, но ме накараха да съм по-внимателна", каза Ченалова пред бТВ.

На въпрос дали според нея става дума за т.нар. "кечъри", тя отговори: "Да, да, да". Припомняме, че миналата година зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов беше подсъдим  заради  нерегламентирано подслушване именно с такива автомобили, докато е бил вътрешен министър. Той беше оправдан в началото на тази година.

Ченалова отново подчерта, че не е правила тя записите, публикувани в "Биволъ", но не изключва възможността те да са правени със СРС-та.

"Ако се окаже, че записите са от СРС-та и не е искано разрешение за тях, ще се окаже, че служби, използвайки техническите възможности, които имат, са извършили едно нерегламентирано подслушване", каза тя.

Ченалова заяви, че не може да каже чий е мъжкият глас, който се появява в записите, защото не може да го познае. Въпреки това тя заяви, че гласът не е на магистрат.

Отрече за "съзаклятие" с правосъдния министър и Радан Кънев

"Господин Христо Иванов съм виждала единствено и само при негови телевизионни изяви, господин Цацаров - също. За господин Борисов -обясних. Господин Радан Кънев не познавам. Нямам никакъв контакт по никакъв повод с тези лица" - така Ченалова коментира публикациите в някои медии, че това е част от сценарий, който цели да дестабилизира страната.

Според нея обаче това не е попречило "редица медии, които удачно българската общественост определя като медии на Пеевски, да излеят такива невероятно неща - за срещи на моя брат с Христо Иванов, за съзаклятие с определена цел".

"Никога не съм правила такива записи и не съм ги огласявала по какъвто и да е начин. Странното е, че този намек, ако можем да го наречем така, защото за мен това е внушение, идва от човек, който има сериозни властови позиции и авторитет във ВСС. И това се случи веднага след публикуването на първата част на тези записи", каза тя.

Тя припомни, че и при предишните случаи на изтекли записи реакцията е била същата - това е сценарий и целта е да се дискредитира правителството.

За срещата с Борисов

Ченалова обясни, че на днешния разпит пред Висшия съдебен съвет (ВСС) е отговаряла на въпроси, които са й задавали. Била помолена да даде детайли за срещата си с премиера Бойко Борисов, но не и за членовете на ВСС, чиито имена се чуват в записите.

Тя призна, че се е виждала с Борисов след изявлението на френския посланик по случая "Белведере".

Аз потърсих господин Борисов. И го потърсих дотолкова доколкото нямаше никаква реакция по отношение на съдебната система. Аз не съм го търсила да ми помага в тази ситуация, защото той не е човекът, който може да помогне. Аз го търсих, за да обясня каква е ситуацията и да поискам евентуално неговата намеса. Той ме изслуша и в общи линии разговорът не приключи с някаква категоричност. Той не ми каза дали френският посланик е прав или не. Останах с впечатлението, че той няма как или не желае да се намеси в този проблем, разказа Ченалова за срещата си с премиера.

За парите, които й предложила Янева

Тя заяви, че двете с Янева са се чували от февруари, но след като излязла от ареста и се появили анонси за участия в предавания, бившата председателка на СГС я посетила и й предложила пари.

"Тя дойде, за да проведе разговор с мен и той касаеше моето бъдещо поведение пред медиите. Предупреди ме, че трябва да съм по-умерена, по-въздържана, да не говоря срещу главния прокурор, защото може да имам неприятности. И ми предложи средствата, тъй като в момента нямам. Аз отказах, а впоследствие нейния съпруг ги предал на мъжа ми, като ги върнахме на следващия ден", каза Ченалова.

Тя обясни, че нямала идея колко са парите, заяви обаче, че не става дума за подкуп, но случилото се я обидило, защото в продължение на месеци Янева не се обаждала, а в един момент я посетила с пари.

Ченалова обясни, че натискът за това как да бъде решено дадено дело не се случва, както си представят хората: "Питат как виждам делото, подчертават, че е важно и да внимавам с развоя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!