Арест за измамници, откраднали 23 имота от пенсионери и психичноболни хора

OFFNews 27 февруари 2019 в 11:53 3729 0

Четирима души са привлечени като обвиняеми за участие в престъпна група за имотни измами, действала в столицата, съобщиха от СДВР и Специализираната прокуратура.

Групата се насочвала към възрастни лица или такива с психични проблеми, които лесно могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които после са използвали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали", обясни наблюдаващият прокурор Ваня Кръстева.

Групата е генерирала значителен финансов ресурс.

"Към момента имаме четирима привлечени като обвиняеми. Има множество събрани веществени доказателства – документи, нотариални актове и пълномощни за значителен брой измами", допълни прокурорът.

В някои от случаите измамите са били предотвратени от СДВР. 

В хода на операцията за били задържани 10 души. „Преди около 7-8 месеца е постъпил оперативен сигнал за група, която се занимава с неправомерно придобиване на имоти на територията на Столична община“, посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. По думите му става въпрос за 23 неправомерно придобити имота чрез заблуждаване на собствениците им. Други 9 имота са били "спасени" благодарение на служители на СДВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови