Quantcast

Защо да изберем VPS хостинг за сайта си?

Малко повече за предимствата на VPS пред споделения хостинг и наетите сървъри

Павлин Луканов Последна промяна на 20 март 2019 в 17:00 2289 2

Снимка NS1

Наличието на професионално направен и добре поддържан сайт е от особено значение не само за бизнеса, но и за много частни потребители. В основата на всичко това стои хостинг услугата, която избирате, и нейните възможности. Подобни услуги се предлагат от специализирани компании като NS1. Едно от актуалните предложения в тази сфера е VPS (виртуален сървър). За да стигнем до него обаче, нека се запознаем накратко с други две популярни услуги – споделен хостинг и нает сървър.

Споделеният хостинг е най-популярното решение и предлага разполагането на множество уеб сайтове на един хардуерен сървър. Тук те споделят изчислителните ресурси на машината, включително дисково пространство, процесорна мощ и др. Потребителите имат достъп до „своята част“ от сървъра посредством контролен панел, от който могат да управляват проекта си.

При наетия сървър проектите ви използват целите ресурси на даден физически сървър. Тук системните настройки са изготвени според потребностите ви и имате пълен контрол върху сървъра. Както можете и да се досетите, този тип хостинг е и сред по-скъпите услуги, тъй като получавате ексклузивност върху цяла сървърна конфигурация.

След като се запознахме съвсем накратко с тези две решения, е време да преминем и към VPS хостинга, който търпи сериозно развитие и предлага високи нива на ефективност и стабилност. В основата на това е въвеждането на облачните услуги. Особеностите на решението са в това, че се използва технология, която позволява на един физически сървър да работят множество виртуални такива. По този начин получавате отделна сървърна система, която използва част от процесора, паметта и мрежата на хардуерния сървър. Всеки потребител разполага с отделна операционна система на машината, която отговаря за неговия проект.

Предлаганият от NS1 VPS хостинг дава функционалността на наетия сървър, но на значително по-ниска цена. Това е логично, тъй като при наетия сървър заплащате за всички ресурси и цената зависи от мощта, с която разполага той. Цената на VPS услугата е по-ниска заради това, че заплащате за част от ресурсите на физическата машина. Въпреки това имате същата функционалност и висока сигурност, която дава собственият сървър.

Защо да предпочетете VPS пред споделения хостинг? Накратко, защото споделеното решение не може да гарантира бързина и надеждност. Там са разположени още стотици сайтове, което поражда и рискове за сигурността. Ако един от тези проекти бъде атакуван, това може да засегне и вашия сайт. VPS хостинг решението дава значително по-висока сигурност и гарантирани ресурси 24 часа в денонощието за бърза работа на сайта. Наличието на гарантирани сървърни ресурси под формата на процесорна мощ и оперативна памет правят услугата изключително надеждна и гарантира бързото зареждане на сайта ви.

OFFNews & NS1 ви подаряват 199 лв. за първата ви поръчка на VPS хостинг. За да получите подаръка въведете код за отстъпка OFFNEWS при поръчката си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7930

2

edin slep

20.03 2019 в 23:13

Аз правя сайтове от много години. Избора на хостинг не е работа на крайния клиент, него обикновено го подвеждат от отделите за продажба на хостинг компаниите. Маркетолозите пък измислят някакви особени продукти като wordpress хостинг, който се появи когато wp стана по-популярен.

Обикновения собственик на някакъв бизнес и да си купи виртуален сървър какво ще го прави? За малък бизнес със сайт със стотици посещения на ден, дори споделен хостинг си е разхищение на ресурс. Все една да си купиш гараж за 10 автомобила, където да си държиш един автомобил.

VPS е да държиш един автомобил в паркинга на някой мол.

7519

1

d0ni

20.03 2019 в 17:28

Като човек, който се занимава с хостинги вече близо 20г, бих казал че за обикновения потребител е по-добре да ползва споделен хостинг. Освен, ако сайтовете му нямат някакви по-особени изисквания. Да, на споделен хостинг делиш сървъра заедно с други клиенти, но същото се отнася и за VPS, нещо което сте пропуснали да кажете. Освен това VPS-ите изискват значително повече усилия и знания за да се ползват.

С други думи - ползвайте си споделен хостинг и не вярвайте на малоумни рекламни статии в новинарски сайтове.