Телерик Академия ще обучава повече ИТ специалисти с подкрепа от ЕИФ

OFFNews 22 юни 2021 в 13:11 4780 0

Европейския инвестиционен фонд и Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, подписаха споразумение за гаранционно портфолио от до 2.5 млн. евро в подкрепа на курсистите, които развиват своите ИТ умения.

Споразумението обхваща портфолио от разсрочени обучителни такси.

Гарантът е подкрепен от пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) към Европейската комисия. Откакто се отдели като самостоятелна организация преди четири години, Телерик Академия не спира да се развива и разраства и споразумението е следваща ключова част от този процес.

С помощта на споразумението и дългогодишното партньорство с Алианц Банк България, Телерик Академия ще продължи да предлага на курсистите си възможност за разсрочено заплащане на таксата за обучение за избраната програма. Това, заедно с достъпността на онлайн обученията, които предлага, отваря нови възможности за надграждане и развитие на уменията пред курсисти от цяла България.

В допълнение към техническите умения, курсистите в Телерик Академия преминават през soft skills обучения, получават постоянна подкрепа и менторство, както по време на програмата, така и след завършване, за да стартират успешна ИТ кариера.

Роджър Хавенит, заместник изпълнителен директор на ЕИФ, заяви:

„ИТ уменията са ключови за успешната кариерна реализация, особено днес, когато работим от домовете си. Затова сме щастливи да обявим първото споразумение за гарант в България по пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на ЕФСИ. Споразумението ще е в помощ на курсистите по пътя към тяхната кариерна реализация и ще насърчи растежа на местната ИТ екосистема. Радваме се, че можем да продължим да подкрепяме българската икономика в тези предизвикателни времена“, заяви Роджър Хавенит, заместник изпълнителен директор на ЕИФ.

Споразумението бе коментирано и от Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

„Пандемията COVID-19 ускори дигиталната трансформация на обществото. Ето защо за мен е истинско удоволствие да обявя първото споразумение в България по пилотната инициатива за умения и образование на ЕФСИ. Споразумението ще даде по-лесен достъп до ИТ обучения на над 1100 курсисти, които да увеличат възможностите си за кариерно развитие в бъдеще. Партньорството има важна роля за икономическото и социално израстване на обществото ни, което демонстрира отдадеността на Групата на Европейската инвестиционна банка в подкрепа на просперитета на цяла България“, каза тя.

Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия, заяви:

„Щастливи сме, че имаме възможност да работим заедно с ЕИФ, с които споделяме обща мисия - да предоставим на повече хора по-добри кариерни възможности и да подкрепим разрастването на местната икономика и в частност ИТ сектора. За нас, като първата организация в региона, успешно преминала строгия процес на оценка на ЕИФ, за да стане част от пилотната инициатива за умения и образование на ЕФСИ, това е огромно доказателство за бурното ни развитие през последните четири години от отделянето ни в самостоятелна компания“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови