Съвременното училище в интернет – полезни съвети

OFFNews 12 юли 2019 в 15:27 2939 0

Интернет се развива извънредно бързо и всичко се случва онлайн – търговия, размяна на информация, лична комуникация...

Присъствие в интернет имат всички – от дребни търговци до огромни световни корпорации. Както, разбира се, и институции, чиято дейност е свързана с образованието и науката. Там това е особено важно – присъствието и добрата репутация. Не може да управляваш съвременно училище, без да си наясно с информацията за него онлайн. И учениците знаят, че няма ли ви в Гугъл, вероятно не съществувате.

Какви са основните предизвикателства пред едно училище, което иска да е съвременно и да живее в 2019 година?

Сайтът е вече задължителен. След направата му идва по-трудната част - да се погрижите той да се появява на предни позиции в търсачките. Иначе той би останал незабележим сред огромното количество информация, която ни залива от екрана на монитора или мобилно устройство. Необходимо е да го популяризирате, иначе той ще си остане незабелязан.

В тази посока SEO специалистите биха могли да ви дадат безкрайно много съвети, но един от сигурните начини да попаднете в полезрението на хора, които биха се заинтересували от вашата дейност и биха се възползвали от вашите услуги, е да присъствате със собствен профил в големи и наложени платформи за тематична справочна информация.

Една от развитите бази данни в България е Справочникът на framar.bg – справочник за здраве, лечебни заведения, аптеки, спорт, образование и институции. Информацията в него е напълно достъпна в реално време за посетителите на сайта, с изградена висока степен на доверие.

Там можете да намерите подробна информация с координатите на институции от всякакви сфери на социалния живот – екипа им и дейността, с която се занимават.

Ползите от това да присъствате в подобен справочен каталог:

- Можете да публикувате актуална информация, заедно с всички възможни данни за контакт.

- Имате добра референция за вас и за сайта ви в наложен интернет портал.

- Позиционирате се в търсачките по ключови думи.

- Участвате в справочна-информационна база, достъпна за всички.

- Абсолютно безплатно е и не се изискват такси за поддръжка.

- Зад информацията стои регистрирана компания с уважение към данните.

Бихме ви препоръчали да се постараете да създадете своето онлайн присъствие така, че да спечелите от разпознаваемостта на базата данни. Ползите биха били безбройни, но да изброим само част от тях – по-добър имидж, възможност да популяризирате добри инициативи, партньорство с бизнеса и институциите.

Социалните мрежи дават неоценими възможности и присъствие на образователни институции. Там лесно ще намерите не само контакт с родителите, но и с широк кръг от партньори, които да спомогнат всяко начинание. Те могат да бъдат най-бързия начин да споделите всяка новост или идея, за която търсите съмишленици.

Не подценявайте възможността да превърнете онлайн присъствието на училището в една кауза, която се подкрепя и от учениците. Мотивирайте ги да вземат участие в изграждането на сайта, поставете им задачи, поощрявайте достиженията им. Не се страхувайте да им поставяте задачи, които ви се струват трудно постижими – младите обичат предизвикателствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови