Новите Neo QLED модели на Samsung - едно съвсем различно тв изживяване

OFFNews 26 март 2021 в 10:03 16739 0

Снимка Samsung

Годините, в които телевизорът беше просто една черна кутия с ограничени възможности, вече са далече зад нас. В днешно време има множество модели с интересен дизайн, а и полезни функционалности, които ни помагат в ежедневието. Разбира се, технологиите продължават да се развиват и да ни изненадват с подобрения в почти всяко отношение.

Тук можем да откроим и едни от актуалните предложения на Samsung в гамата Neo QLED. Компанията е глобален номер 1 на пазара на телевизори в продължение на 15 години, което не е случайност, а резултат от множество положени усилия в разработката на редица иновации. Samsung има дългогодишна традиция в създаването на качествени продукти, а днес това е от още по-голямо значение, за да можем да сме по-ефективни при наличието на редица ограничаващи ни фактори.

Samsung Neo QLED телевизорите предлагат подобрения в ключови параметри на картината, а именно по-висока яркост до цели 4000 нита и отлично подобрено пресъздаване на черния цвят и всички останали нюанси от тъмната гама. Също така, се постига и по-тънка конструкция на телевизорите, която варира от 1.5 до 2.5 сантиметра по цялата ширина на телевизора. Това от своя страна прави моделите по-компактни и улеснява вписването им в различни интериорни пространства.

Но да се върнем отново към момента с еволюцията на телевизорите през последните години, тъй като той е ключов за днешните условия. Новите решения покриват нуждите ни за по-оптимално извършване на някои основни дейности. Тук, разбира се, включваме работния процес, поддържане на добра физическа форма и естествено – любими занимания в свободното време.

Традиционно използваме телевизорите си за забавление, а благодарение на подобренията в Neo QLED предложенията на Samsung, можем да се насладим на още по-добра картина. Това е така, тъй като те предлагат високи нива на яркост и ефективно пресъздаване на черния цвят, което гарантира още по-изпълващо сетивата изживяване при гледане на филми например. Усещането се допълва и от по-добрия звук, който постигат устройствата както и технологии като OTS (Object Tracking Sound).

В секцията със забавления влиза и геймингът, като можете да използвате телевизора си с всички основни платформи. Можете да свържете новия си модел Neo QLED с конзола, компютър и дори смартфони, и така да се насладите на гейминг на по-голям екран в перфектно качество. Новата лента за игри (Game Bar) на Samsung помага на геймърите бързо да следят критичните моменти на играта и да я използват за достъп до режим Super Ultrawide Gameview, която придава на телевизора свръхшироки пропорции - традиционно достъпни само за игрални монитори.

Друг много важен аспект от ежедневието ни е работата -в днешно време много хора имат възможност да работят и от дома си. Чрез Samsung Dex свързвате лесно телевизора с мобилното си устройство или с персоналния си компютър и управлявате файлове и съдържание от дистанция. А резултатът е ясен – още по-висока продуктивност чрез десктоп режим на големия екран. Разбира се, имате достъп и до файлове в облачното пространство чрез Office 365.

Всичко това се допълва и от наличието на сертификат за „Безопасност за зрението“ от Съюза на електротехниците в Германия (VDE). Това означава, че екраните са щадящи за очите, а това е от особена важност за потребителите, които прекарват повече време пред тях.

Серията Neo QLED на Samsung включва различни модели с 4K и 8K резолюция, като сред първите се отличават QN85, QN90 и QN95, а по-високата 8K резолюция поддържат QN800 и QN900. В зависимост от модела има избор за диагонал на екрана от 55- до 85 инча.

Тази година от компанията отдават още по-голямо значение на въздействието си на околната среда. Това става с използването на еко опаковки без цветни графики, които могат да бъдат трансформирани в полезни за ежедневието форми. Освен това е налично ново дистанционно със Solar Cell технология, което може да се зарежда чрез светлина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови