Китай блокира Gmail

OFFNews 29 декември 2014 в 16:44 10222 11

Gmail е била напълно блокирана на територията на Китай, съобщи "Индипендънт".

Това се случва, след като огнената стена на страната месеци наред саботира работата на най-голямата електронна поща в света, която е собственост на Гугъл.

Блокирането на пощата може да навреди сериозно на компаниите в Поднебесното царство, много от които помещават корпоративните си пощи именно в Gmail. 

"Мисля, че правителството просто се опитва да елиминира Гугъл в Китай и дори да отслаби позициите му на пазара в чужбина", коментира член на китайската организация за свобода на словото GreatFire.org.

Собственият доклад на търсачката за прозрачност, който показва реалновремевия трафик за услугите на Гугъл, отчете рязък спад в трафика на Gmail от Китай.

"Проверихме проблема можем да кажем, че при нас всичко е наред", заяви представител на фирмата.

Китай е дом на най-сложния в света механизъм за интернет цензура, познат като Великата китайска огнена стена.

Критици смятат, че държавата става все по-агресивна в опитите си да отреже достъпа на чуждестранни онлайн услуги до териториите си, като по този начин иска да се изолира от останалата част от света в свое собствено интернет пространство.

Говорителят на външното министерство отрече държавата да е замесена в блокирането на Gmail, като увери, че правителството се стреми да предложи добра бизнес обстановка за чуждестранните инвеститори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!