Тръмп печели в Ню Хемпшир, реваншът срещу Байдън е все по-вероятен

OFFNews 24 януари 2024 в 08:06 2069 17

Доналд Тръмпи

Снимка БТА/АП архив

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп печели първичните избори на републиканците в американския щат Ню Хемпшир. 

При преброени над 60 процента от бюлетините, подадени на първичния вот на Републиканската партия, Тръмп получава 54%,  а опонентката му Ники Хейли - 44 на сто.

Тръмп постигна убедителна победа и на партийните събрания в щата Айова на 15 януари, с които се откри цикълът на надпреварата за спечелване на републиканската номинация за президентските избори. С новата негова победа - тази в Ню Хемпшир, се очертава повторение на двубоя от 2020 г. между Тръмп и Джо Байдън на президентските избори през идния ноември, съобщи БТА. 

Резултатът в Ню Хемпшир е неуспех за бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли, която завърши на второ място, въпреки че инвестира значително време и финансови средства в щата, известен с независимия си характер.

Тя е последният значим претендент за номинацията на Републиканска партия за президентските избори, след като губернаторът на щата Флорида Рон Десантис прекрати кандидатпрезидентската си кампания през уикенда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

17

Bad Horse

24.01 2024 в 14:37

Ок, за процентите на социал-демократите сгреших.

Не могат да направят правителство, заради отказа на комунистите (по заповед от Москва). Вместо това позволяват на врага им, Хитлер да дойде на власт и прати ръководството им в концлагери и погълне редовите комунисти в редови нацисти. Голяма разлика между идеологиите няма.

345

16

Джендо Джедев

24.01 2024 в 14:20

Bad Horse,

Хайде виж дали социал-демократите са били Хитлер:

https://en.wikipedia.org/wiki/March_1933_German_federal_election

И да не са над половината (мислех, че е имал абсолютно мнозинство, а то се оказва само обикновено), важното е, че за тоя кретен са гласували повече германци, отколкото за всеки друг. Та масовото отъпяване е добре документирано явление, особено в последно време.

Като говориш за закони, Хитлер се е докопал до властта съвсем законно - на честни избори. Точно като Моркова. Няма никаква разлика в това отношение, а именно там е поантата на тезата ми.

И изобщо не твърдя, че Моркова е диктатор, нито пък това има нещо общо с контекста, та тая пък глупост откъде ти хрумна?

Ако не Бисмарк (който идва на власт след изборите през 1871, макар и не пряко избран от народа), избери си някой, който е бил на власт 4 години преди Хитлер. Идеята е същата.

12407

15

Bad Horse

24.01 2024 в 13:42

Пак демонстрираш емоции вместо факти. И атака, атака, вечна атака без признаване на грешки.

Бисмарк никой не го е избирал. Назначен е от Кайзера. 60 години преди Хитлер, достатъчно да се сменят цели поколения. Аз говоря за 4 години.

За Хитлер гласуват под половината германци. Социал-демократите го бият. Но комунистите отказват коалиция с тях и мандатът минава към Хитлер. И после той забранява всички други партии и изурпира властта абсолютно незаконно и под заплаха от насилие на организираната му армия щурмоваци. Тръмп действа чрез закона. Съдилища го блокираха, мнозинства го спираха... Диктатора Тръмп живее само в главите на зомбираните от медиите.

Забавляваш ме, благодаря!

345

14

Джендо Джедев

24.01 2024 в 13:24

Bad Horse,

А пък още по-преди са избрали Джеферсън... Що за малоумни "логически" връзки правиш? Все едно да кажеш, че преди Хитлер са избрали Бисмарк и да го използваш като аргумент в някакъв диспут. Смехория!


12407

13

Bad Horse

24.01 2024 в 12:29

Но преди това избраха ОБАМА! Два пъти! Как минаваш от избирател на Обама към избирател на Тръмп?

Мозъка е като женски полов орган, разтяга се. Но веднъж разтегнат не се свива обратно. Не мога да ти разтегна мозъка, стиснал си се като монахиня. Отказваш да разгледаш сериозно каквото и да ти кажа, само нападаш обратно в глуха отбрана.

Няма как да стане диалога. Спирам да си губя времето.

345

12

Джендо Джедев

24.01 2024 в 12:07

Бад Хорсе,

Не да полудеят, а да отъпеят. И не милиарди, говорим за нормалните страни. Дори в Германия през 30-те години на миналия век над половината население е било отъпяло и е избрало Хитлер. При това - без съвременните средства за информация.

Всичко, което си написал за , е 1:1 с бълнуванията на General Jack D. Ripper от оня КУЛТОВ филм на Кубрик. Та и да си отминал старите конспирации, явно си паднал в новите. :D

12407

11

Bad Horse

24.01 2024 в 12:00

Осъзнаваш ли че шанса милиарди да полудеят, а не ти е.... едно към милиарди? Като не можеш да обясниш нечие поведение, най-лесното е да кажеш "ами те са луди". Показва мързелив ум и страх да си поставиш вярванията под риск.

Отминавам ти старите конспирации и минавам към по-модерни:

Въвеждат скъпа и ненадеждна енергия, докато Китай, Индия и половината свят горят фосилно гориво на макс - не се ли питаш защо? Ние затваряме един ТЕЦ, там строят 5. Не че имам против да спрем да се тровим със серни и азотни окиси, прахови частици и всякаква гадост - напротив. Но ако СО2 е проблема, няма значение къде на планетата се отделя.

Да си чувал за плановете на централните банки да въведат цифрови валути, контролирани от тях, CBDC? Вивек Рамасвами го направи важна тема в кампанията си и сега Тръмп му призна заслугата за това и се обяви срещу CBDC. Докато Европейската Банка почва пробен проект. С това ще ни контролират финансите до последния цент.

Мога да говоря и за миграцията ако искаш

345

10

Джендо Джедев

24.01 2024 в 11:38

Bad Horse,

Да, на глупаците не им харесва, че ги пръскат с кемтрейлс, слагат им чипове във ваксините, за да ги следят, дълбоката държава и "do you realize that in addition to fluoridating water, why, there are studies underway to fluoridate salt, flour, fruit juices, soup, sugar, milk... ice cream. Ice cream, Mandrake, children's ice cream... It's incredibly obvious, isn't it? A foreign substance is introduced into our precious bodily fluids without the knowledge of the individual." А популистите им пеят такива песнички под съпровода на Москва. Изобщо, светът доста отъпя на последък и янките не правят изключение.

12407

9

Bad Horse

24.01 2024 в 11:15

За мен има само едно обяснение - глобалисткия план на елита не се харесва на народа. И той се бунтува, както може.

12407

8

Bad Horse

24.01 2024 в 11:09

OK, забравете републиканците за момент, моя тип хора, въоръжени, учтиви и консервативни. Кажете ми тези неутралните в средата, защо гласуваха за Тръмп и сега пак клонят към Тръмп?

Същите гласуваха за Обама. Два пъти. Неутралните в средата решават изборите, не твърдите в ляво и дясно. Твърдите си гласуват всеки път за партийния кандидат.

Защо изведнъж американците си загубиха ума и избраха изверга Тръмп, след като преди това избраха Обама? Защо британците изведнъж си загубиха ума и гласуваха за Брекзит, след като месеци преди това дадоха право на Шотландия да се отцепи на референдум?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика