Саша от Киев, когото родителите обявиха за издирване, е открит мъртъв

OFFNews 06 април 2022 в 11:23 12553 0

Четиригодишното момченце от Киев, което родителите издирваха в социалните мрежи от седмици, е открито мъртво. За това съобщи майката на детето в профила си във Фейсбук.

Александър бил при баба си, когато започнал обстрел над Киев. Възрастната жена била намерена мъртва, но от детето нямало следа. В опит да го открият родителите му публикуваха негова снимка с молба, ако някой го види, да им съобщи. Те предполагаха, че детето се е изгубило или е било отвлечено и изведено зад граница. 

Постът беше споделен в социалните мрежи у нас и въпреки широкия отзвук вести за момченцето нямаше.

Преди часове, майката на детето публикува пост, в който съобщи, че е било намерено мъртво:

"Днес открихме тялото на Саша. Благодаря на всички, които помогнаха в търсенето, благодаря на всички за вашите молитви и вяра, благодаря за вашата подкрепа. Благодарение на вас успях да открия детето си. Саша, малкото ни ангелче вече е на небето.

Днес душата му намери покой..."

От началото на войната комисариатът на ООН по правата на човека е документирал повече от 100 деца, убити по време на конфликта, а други 134 деца са ранени. Истинският им брой вероятно ще бъде много по-висок.

По данни на ООН половината от всички бежанци от Украйна са деца. Повече от 1,1 милиона деца са пристигнали в Полша, стотици хиляди са пресекли границите на Румъния, Молдова, Унгария, Словакия и Чехия. Една трета от приютените у нас близо 66 хиляди украински бежанци са деца. По данни на УНИЦЕФ повече от 2,5 милиона деца са били вътрешно разселени в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика