Не разрешиха аборт на 10-годишно изнасилено момиче в Индия

OFFNews 07 август 2017 в 15:31 10350 0

Снимка TOI

В Индия не позволиха аборт на 10-годишно момиче, жертва на изнасилване, съобщи Би Би Си. 

Според Върховния съд абортът може да е много опасен за детето, което е бременно в 32-ра гестационна седмица. Индийските закони не позволяват аборт след 20-ата гестационна седмица, освен ако не е установено, че бременността застрашава живота на майката. 

Бременността е открита преди 3 седмици, а съдът се произнася седмица по-късно. 

Момичето се оплакало от силни болки в стомаха и родителите му го завели в болница, където им казали, че момичето е бременно. 

На по-долна инстанция съдът също отхвърля искането на родителите, като изтъква същата причина. 

За изнасилването на детето е задържан чичо му. 

Родителите обявиха, че са изключително разочаровани от решението на съда и не знаят как да се справят със ситуацията. Семейството е много бедно. Бащата е чиновник, а майката е домашна помощница. 

Те посочиха, че не искат да имат нищо общо с бебето. Според лекарите то се развива нормално. Здравето на момичето също е добро за момента. 

Терминът му е в средата на септември. Раждането ще стане с цезарово сечение. В случай на усложнения цезаровото сечение може да бъде извършено и по-рано, обявиха лекарите. 

Бебето ще бъде под попечителството на Агенцията за закрила на детето, а след това ще бъде дадено за осиновяване. 

Детето не знае за състоянието си. Родителите му са му казали, че в стомаха му има камък и затова той се уголемява. С него работят полицаи и социални работници. 

Случаят шокира цяла Индия. Това не е първият случай, в който се иска разрешение от съда за извършване на аборт на младо момиче след изнасилване, но досега случаите не са засягали толкова малко момиче. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!