Националист поведе на президентските избори в Австрия

OFFNews 24 април 2016 в 20:45 5246 4

Норберт Хофер

Крайнодесните са начело на първия тур на президентските избори в Австрия днес според прогнозите от частичните резултати от малко над 50% от секциите и данните от екситпол.
Кандидатът на Партията на свободата Норберт Хофер печели 36,7% от гласовете, като постига най-добрия резултат за партия от крайно дясното от Втората световна насам на национални избори в Австрия, предадоха информационните агенции.
Екологът Александър Ван дер Белен и независимата кандидатка Ирмгард Грис са с почти изравнени резултати от 19,7% и 18,8% според предварителните данни.
Социалдемократът Рудолф Худщорфер и консерваторът Андреас Кол отпадат с резултати по 11,2% за всеки от тях. Двете парти си поделят управлението в Австрия от 1945 г., отбелязва в. „Монд“.
Резултатите са важни, въпреки че ролята на президента в Австрия е протоколна. Той посочва канцлера и теоретично може да уволни правителството.
Кампанията беше доминирана от темата за мигрантите и правото на бежанско убежище. Върху това се наслагва и износването на двете партии от властта.
Резултатите не са изненадващи – сондажите предвиждаха, че кандидатите на двете основни партии ще останат зад другите трима, които искат поста на сегашния президент социалдемократ Хайнц Фишер. Вторият тур на изборите е на 22 май.
В Австрия миналата година са попадени 90 000 молби за убежище, което, на фона на население от 8,58 млн., я поставя сред първите приемащи страни в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

4

mclaranist

25.04 2016 в 09:49

Германия е орисана да прави ОГРОМНИ геополитически грешки. Германия е силна икономика, развита държава, има водещо място в областта на философията, музиката и науката. Но Германия е страната с огромни геополитически грешки. И забележете парадокса. Ако за ПСВ и ВСВ, вината на Германия бе в нейната войнственост и опит да станат и те световна сила, равна с Англия и Франция, то сега са на път отново да разпалят Европа, но в другата крайност. Сега пък заради прекалена толерантност, либералстващи глупости и т.н. отново могат да въздигнат крайно десните в Европа. Както се казва, Германия е на път заради литвания в двете крайности да изправи Европа пред заплаха. Лошото е, че ЕС е в ядрото си и сърцето си ГЕРМАНСКИ.

12455

2

merypoup

24.04 2016 в 23:37

Тези, които сега ще започнат да надигат вой до небесата, да потърсят причината в себе си. Ако не се бяха самозабравили с измислените си извратени "ценности", налагани като при диктатура в ущърб на местното население, нямаше да се стигне до такива резултати.
А всички местни "прогресивни" рупори на либералните "ценности", които до вчера говореха какви ксенофоби, ислямофоби, расисти и прочие утрепки сме ние българите, да бъдат така добри и да обяснят резултатите от изборите в Австрия.

77927

1

El Commandante

24.04 2016 в 21:17

Това все още не е чак такъв проблем за либералите, педероатлантици, мултикултурасти, обикновени педерасти и секакви останали от Дедо Соровите помияри, мърсящи Европа.

Истинския проблем ще дойде когато крайно-десен канцлер застане начело на Германия.

Е тогава ще бъде плач, скърцане със зъби и вопли за помощ към Алахата.