Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ким Чен Ун: Благодарение на ядрените ни оръжия вече няма да има война

OFFNews 28 юли 2020 в 08:35 3166 0

Благодарение на ядрените оръжия вече няма да има война, тъй като те гарантират сигурността на Северна Корея, въпреки натиска и военните заплахи отвън.

Това заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун по време на шестия републикански митинг на ветераните, който отбелязва 67-годишнината от края на Корейската война (1950-1953 г.), предаде Ройтерс.  

Северна Корея разработи ядрени оръжия, за да се сдобие с "абсолютната сила" и да предотврати нов въоръжен конфликт, изтъкна Ким. 

Ядреното оръжие ще гарантира мирното съществуване и националната сигурност на Северна Корея, обясни той. 

"Сега сме способни да се защитаваме срещу всякаква форма на сериозен натиск и военни заплахи от империалистически и враждебни сили. Благодарение на нашите надеждни и ефективни ядрени оръжия вече няма да има война, а сигурността и бъдещето на страната ни ще бъдат гарантирани завинаги", добави още севернокорейският лидер.

Северна Корея проведе първата си среща на ветераните от войната през 1993 г., когато се отбелязваше 40-годишнината от края й. Четири други се състояха през 2012, 2013, 2015 и 2018 година. Последният път, когато Ким Чен Ун произнесе реч по време на събитието, беше през 2015 година.

Корейската война приключи с подписването на 27 юли 1953 г. на споразумение за примирие между КНДР и американските войски, които се сражаваха под знамето на ООН, което технически постави Южна и Северна Корея във война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews