Спорове на Острова заради възможния наплив от българи

Елица Мартинова 14 януари 2013 в 10:20 2221 1

Ерик Пикълс, Снимка: The Mirror
Ерик Пикълс, Снимка: The Mirror

Гражданите на Великобритания подлагат на натиск министрите, защото очакват точни прогнози за възможния наплив от българи и румънци през 2014 г., пише авторитетният вестник „Daily Mail”.

В края на миналата седмица на Острова се зародиха нови дебати по темата, след като министърът на регионалното развитие Ерик Пикълс предупреди, че очакваният наплив може да доведе до недостиг на жилища.

Консерваторите настояват, че министрите трябва да изяснят колко българи и румънци ще пристигнат във Великобритания, когато през 2014 г. ограниченията отпаднат.

Сред гражданите на страната се надигна недоволство, защото управляващите отказаха да се ангажират с точни прогнози за възможната имигрантска вълна.

От вътрешно министерство отговориха, че подобни анализи няма как да бъдат изготвени.

По-рано този месец премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обяви, че страната ще настоява за нови ограничения за имигрантите от двете страни.

„Великобритания трябва да потърси нови ограничения за имигрантите, които идват в страната само за да се възползват от социалните помощи, категоричен бе тогава Камерън.

По думите му на Острова трябва да се допускат само чужденци, които пристигат с вече осигурено работно място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови