Сребърни обеците - популярни както в миналото, така и днес

OFFNews 28 август 2022 в 20:44 4811 0

silverearrings
сребърни обеци

Сребърните обеци са красиво допълнение към колекцията от бижута на всяка жена. Те се предлагат в много различни стилове и модели, така че всеки може да намери нещо подходящо за себе си, както и за подарък.

Сребърните обеци са красив подарък за всеки повод. Те са и чудесен начин да покажете стила си, без да харчите твърде много пари, тъй като среброто е в пъти по-достъпно спрямо цената на другите благородни метали, използвани за бижута. Сребърните обеци са били популярни и преди няколко хилядолетия така, че инвестирайки в тях, вие ставате част от една хилядолетна традиция. Историята на сребърните обеци датира отпреди поне 7000 години - когато хората за първи път започват да изработват свои собствени бижута от сребърни монети и други източници на чист метал, а не просто да търгуват с него.

Историята на сребърните обеци датира от хиляди години

В днешно време обеците са толкова здраво привързани към дамските бижута и гардероб, че е трудно да си представим как по-рано правото на носене на обеци е било изключително мъжка привилегия.

Няма точна дата назад в историята бележеща появата на обеците за първи път. Най-ранните, подобни на обеци бижута са открити по време на разкопки на Древен Вавилон, както и в гробниците на египетските фараони.

Преди около 7 хилядолетия мъжете от Древен Египет и Асирия носели бижута на ушите си, за да подчертаят своя висок обществен статус. Според стара легенда, злите духове могат да получат власт над човек, като проникнат в душата му през дупката на ухото. По тази причина се смята, че първите обеци са били носени, за да се предпазят от зли духове и да им попречат да обземат душите им.

В Азия и Близкия Изток първите обеци са били просто начин да се определят религиозните и политически възгледи на собственика им, а също така показвали принадлежността му към определено съсловие или племе.

В днешно време хората носят обеци по много причини. Една от тях е да изразят собствения си стил и индивидуалност. Други хора ги носят като форма на себеизразяване. И накрая, някои носят обеци просто защото им стоят добре!

Ето някои примери:

Древен Египет - египтяните използвали злато и сребро под формата на обеци, гривни, огърлици и украшения за коса. Тези предмети са били погребвани заедно със собствениците им, за да бъдат използвани в задгробния живот.

Древна Гърция - Древните гърци носели златни обеци, наречени "фибули", за да покажат богатството си. Фибулите са били проектирани така, че да могат да се носят пробити през ушната мида или пришити към лентата за глава. Гърците вярвали, че носенето на злато ще донесе късмет, защото то свети ярко при слаба светлина!

Древен Китай - бижутата от древен Китай включват пръстени, огърлици и гривни, изработени от нефрит, перли и други скъпоценни камъни.

Сребърните бижута като обменна валута в търговията и разплащанията

Освен за красота и статус, бижутата са се използвали и като форма на валута. Много древни култури са имали свои собствени бижута, които са били използвани като онменна монета.

В миналото с обеците се е плащало за услуги и стоки. Освен това тези обеци са се използвали като зестра и други подобни събития.

Красивите сребърни обеци са популярни и днес

Сребърните обеци са много популярни днес. Те могат да се носят за всеки повод и са чудесен подарък за всяка малка или по-голяма дама. Сребърните обеци са популярни тъй като са много достъпни, не са скъпи, но изглеждат като скъпи бижута.

Другата причина, поради която сребърните обеци са толкова популярни, е, че те могат да се съчетаят с всякакъв вид дрехи. Можете да ги носите с рокля или дори с дънки и тениска. Непридирчиви към облеклото, сребърните обеци са идеалното допълнение към всяко облекло, за всеки повод.

В последните години сребърните бижута стават все по-популярен аксесоар заради своята вариативност, структура и здравина. Голямото разнообразие от обеци ги прави подходящи за различни вкусове и стил, а всяка дама може само да спечели от такъв подарък. Едно такова красиво бижу е идеален мотив към вашата неотразима визия.

Сребърните обеци са красив подарък за всеки повод

Сребърните обеци са красив подарък за всеки повод, включително за рождени дни и годишнини. Освен това са идеален подарък за Деня на майката, Нова година и Коледа.

Сребърните бижута се предлагат в много различни стилове и дизайни, така че ще намерите нещо, което да подхожда идеално на получателя.

Сребърните бижута могат да се подаряват самостоятелно или да бъдат част от по-голям подарък, например обеци с подходящи колиета или гривни, за да се създаде впечатляващ комплект сребърни бижута. Изборът е ваш, но каквото и да решите да им подарите, те ще го харесат, защото подобни сребърни бижута са издържали проверката на времето и днес остават един от най-популярните подаръци в целия свят, защото хората знаят, че те представляват качествена изработка в най-добрия й вид!

Сребърните бижута са класически подарък, който никога не излиза от мода. Когато става въпрос за бижута, златото винаги е било стандарт, по който се измерват всички останали, но среброто също е вечен и красив избор. Среброто се използва за бижута от векове и днес все още е един от най-популярните метали.

Сребърните обеци се лесно могат да се съчетаят с всяка дреха и са много подходящи за хора на различна възраст. Обеците пасват идеално на модерни или класически облекла, а всяко сребърно бижу придава женственост и нежност. Независимо дали сте в неформална или официална обстановка, сребърните обеци могат да ви осигурят излъчването, което желаете, стига да подберете умело подходящия модел. Често при официални поводи дамите избират обеци с камък, докато в ежедневието са по-предпочитани изчистените и семпли модели. Всякакви вариации на тема обеци може да разгледате в сайта на магазин Granat.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови