По-добре ли е да носим кожени обувки?

OFFNews 14 август 2022 в 21:16 6272 2

kojeni obuvki
кожени обувки

През лятото се носят отворени обувки. Все пак, добре е да проветрявате ходилата си. Това ще помогне за изпотяването и усещането за стягане на краката. Носенето на затворени обувки през топлите дни, предразполага към инфекции и последващ дискомфорт на краката. Но, ако предпочитате затворените обувки, то тогава си вземете обувки естествена кожа. Те ще ви помогнат да запазите краката си хладни в горещото време. Прочетете тази статия, ако искате да разберете дали и как кожата е полезна за краката.

Дишане

Този материал е добре известен със своята дишаемост, която ви позволява да поддържате краката си сухи и удобни. Това е материал, който много хора свързват с тежка работа. Когато е нужно, кожата ще държи топло по време на дълги преходи.

Когато купувате кожени обувки, проверявайте размера. Обувките с прекалено широка подметка няма да дишат добре, така че не забравяйте да закупите обувка, която ви пасва удобно и осигурява адекватна опора за крака ви. Уверете се, че почиствате кожените си обувки често, за да не позволите да се натрупа мръсотия. Това ще позволи на въздуха да циркулира свободно. Трябва, също така, да проверите размера на порите на кожата.

Естествена кожа срещу синтетична кожа

Въпреки че на външен вид естествената кожа е по-скъпа, синтетичните алтернативи могат да се представят също толкова добре или по-добре.

Синтетичната кожа често е изработена от пластмаса, но все пак е направена така, че да наподобява естествена кожа. Тъй като изглежда като истинска кожа, синтетичните материали могат да се предлагат в много цветове и текстури. Някои от тези материали дори имат своя собствена уникална миризма. Най-често синтетичната кожа се използва в обувките, багажа и тапицерията. Синтетичните материали обаче не запазват формата си толкова добре, колкото естествената кожа.

Няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да закупите синтетична кожа, са издръжливост, цена и водоотблъскване.

Синтетичната кожа обикновено се покрива с пластмаса, за да се предотвратят петна и да се предпазят материалите от разлагане. Въпреки че някои видове синтетична кожа могат да се перат в пералня, ще трябва да ги сушите на въздух. Високата температура, произвеждана от сушилните, може да повреди синтетичната кожа. Поради тези причини естествената кожа е по-добра.

Проветряване на кожени обувки през лятото

Важно е да поддържате кожените обувки през летните месеци, за да удължите живота им. Климатът, в който живеете, ще окаже голямо влияние върху начина, по който кожените ви обувки ще остареят, затова е важно да се уверите, че ги проветрявате колкото е възможно повече. Лятото е особено горещо и кожата ще изсъхне, ще се напука и свие. Вътрешната влага ще доведе и до разхлабване на лепилата и спойките.

Друг съвет за комфорт през лятото е да носите памучни чорапи. Това са тънки и нископрофилни чорапи. Памукът няма да се залепва за кожените ви обувки. Можете, също, така да си купите подвижни памучни стелки, които абсорбират влагата и оставят подметката на обувката открита. Това ще помогне обувките да се чувстват по-малки. Имайте предвид, че краката са склонни да се подуват през топлото време, така че премахването на тези стелки ще позволи на кожените ви обувки да дишат.

Дълготрайност

Въпреки че удобството е голям приоритет при пазаруването на обувки, издръжливостта е също толкова важна. Материалите, свързани с комфорта, обикновено са леки и им липсва твърдост, докато издръжливите материали са по-дебели и по-плътни. Кожата се разгражда бързо и започва да се оформя по крака почти веднага. Обратно, коркът отнема известно време, за да се оформи към крака ви, и може да не е толкова издръжлив. Поради тази причина е важно да обмислите колко дълго планирате да носите обувките си, преди да решите кой вид кожа е най-подходящ за краката ви.

В допълнение към комфорта, кожата е издръжлива. Най-качествените обувки от естествена кожа могат да издържат години наред. Когато се поддържа правилно, коженият сандал ще изглежда страхотно и ще се усеща още по-добре. Истинската кожа се оформя по крака ви и усещането е почти като при ходене бос. Ако искате да запазите външния вид на новите си обувки, този материал е правилният избор.

Цена

Цената на кожените обувки е често е важен фактор при покупката на нови обувки. Ако търсите висококачествен чифт ботуши, може да се изкушите да закупите евтино изработен чифт. Трябва обаче да помните, че евтините кожени ботуши често не са снабдени с подходяща опора за свода. Освен това много фабрични ботуши се отличават с по-лоши материали и конструкция, което може да доведе до лошо представяне с течение на времето. Корковите стелки често се разпадат след многократно притискане. Стъпалата от фибростъкло се сплескват след седмици или месеци интензивна употреба и дори подметката може да се отлепи от стъпалото.

Най-популярният вид кожа за обувки, е изработена от пълноценна кравешка кожа и е известна още като крокодилска кожа. Освен че е лека, този вид кожа е и по-издръжлива от синтетичните материали. Освен това, тя е по-достъпна от синтетичните материали. Тя е популярен избор и за обувки и други кожени аксесоари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Juanita Kiteless

05.09 2022 в 23:11

Изобщо какво търси това ученическо съчинение на тема кои обувки са по-добри сред новините в офнюз? И защо е преведено толкова зле? То бива SEO, ама чак толкоз не бива. Все пак сте медия.

865

1

Constanza

18.08 2022 в 21:56

Да бяхте пуснали текста през гугъл преводач, по-добре щеше да го преведе.