Какви бижута ще бъдат модерни през 2020 г.?

OFFNews 07 декември 2019 в 14:54 8977 0

Новата година все още не е дошла, но вече са ясни актуалните тенденции в бижутата за предстоящия пролетен сезон 2020. Както винаги, те са вдъхновени от модния подиум и създадени от едни от най-популярните модни къщи, които диктуват какви ще бъдат най-носените дрехи и аксесоари всяка година. Ако искате да бъдете в крак с тенденциите, със сигурност трябва да обновите колекцията си от бижута. Вижте кои бяха най-интересните находки от модните подиуми в Ню Йорк, Милано, Париж и Лондон и как да ги пресъздадете, така че да се впишат във Вашия индивидуален стил. 

1. Вдъхновени от планетите

Една от тенденциите, които съвсем скоро ще виждате навсякъде, това са кръглите триизмерни бижута. В този случай, колкото по-големи и забележими са те, толкова по-добре. Тези сферични форми са вдъхновени от открития космос и планетите и символизират завършеност, съвършенство, хармония. Дизайнерите представиха множество различни варианти на тази тенденция - обици, колиета, чокъри, брошки. Материалите също дават голяма свобода да развихрите въображението си - кристални топки, златни или сребърни метални сфери, инкрустирани с камъни или съвсем изчистени - изборът е Ваш.

2. Зовът на природата

Тази година, темите за опазването на природата, глобалното затопляне и промените в климата, отново бяха в центъра на общественото внимание. Това нямаше как да не повлияе на актуалните тенденции, които по един, или друг начин отразяват социалните нагласи и мнения. Моделите на големи модни къщи дефилираха с красиви бижута, изработени от естествени материали. Prada представиха комбинации от колиета, гривни и обици с мидени черупки, а Miu Miu заложиха на дървените брошки. Ако Вие също подкрепяте отговорната и природосъобразната мода, изберете бижута с перли, миди, дърво, камъни. Така не само ще следвате модните трендове, но също така ще подкрепите една значима кауза.

3. Само една обица

Носенето само на една обица беше една от актуалните тенденции през 2019 г., но по всичко личи, че тя ще се запази и през новата година. Обицата, която подберете, трябва да бъде голяма и забележима. Тук на помощ идват кристалите, цветните мъниста, металните елементи и всичко, което привлича вниманието. Определено не всеки би се чувствал комфортно да излезе на улицата, носейки такова бижу. Затова по-скоро тази тенденция е за хора с по-ексцентричен и бунтарски стил, които не се притесняват от вперените в тях погледи. Погледнато от друга страна, вече няма да се притеснявате, ако случайно сте изгубили някоя обица, защото и само една е напълно достатъчна.

4. Масивни чокъри

Когато преди няколко години станаха изключително актуални, чоукърите предизвикаха доста противоречиви мнения. Въпреки това, те успяха да се наложат и често ги виждаме го вратовете на известните личности, а също и на обикновените хора. През пролетния сезон на 2020 г., те се завръщат с пълна сила. Този път са още го-големи и забележими. Целта им е да направят силен акцент във визията. Ще ги откриете както под формата на масивни висящи гердани, свързани един с друг, така и единични, наподобяващи бижутата, които египетската кралица Клеопатра е носила на врата си.

5. Бляскави от глава до пети

Последният тренд, с който ще ви запознаем, разчупва стандартните представи за носенето на бижута. Освен познатите гривни, пръстени, колиета и обеци, блясъкът се прехвърля и на по-необичайни места, като чорапите Ви, например. През 2020 г. може да си позволите да бъдете по-щури и освободени, добавяйки перли или брошки към чорапите, гривни на глезена или обувки с блестящи елементи. Развихрете въображението си и заблестете от глава до пети.

След като вече знаете кои ще бъдат актуалните тенденции в началото на следващата година, остана да отговорим на още един важен въпрос, а именно какви метали да носим.Както знаете, 2020 г. ще бъде високосна. Според древните предания, когато годината има 366 дни, не бива да носим злато. Ако вие също сте склонни да се доверите на тези поверия, може спокойно да заложите на бижута от сребро 925, защото те ще бъдат актуални.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови