Бебешки бодита - как да изберете правилния размер

OFFNews 05 ноември 2022 в 14:02 2654 0

Снимка

Очакването на бебе в семейството е свързано с неповторими вълнения и трескава подготовка. Младите родители трябва да се сблъскат с много неподозирани въпроси и проблеми относно грижата за новородено.

Периодът прилича на едно голямо приключение, което обаче крие и много трудности, дори повече, отколкото сте очаквали.

Част от въпросите, на които родителите трябва да намерят отговор, е как ще обличат новороденото. Разбира се, повече от ясно е, че в гардероба му ще присъстват бебешки бодита – най-разпространената и подходяща дреха за новородени и бебета до около три годишна възраст.

Въпросът обаче е как да изберете дрешките според материалите, вида и най-вече размера.

Как да определите размера за подходящи бебешки бодита

Препоръчително е бебето да е снабдено с достатъчно бодита с къс или дълъг ръкав, които да бъдат обличани като основна дреха или като бельо под други дрешки. Най-добре е те да бъдат изработени от 100% памук, тъй като той не дразни кожата, не запарва и е хипоалергенен.

Сложният момент идва при избора на размера на бодито. За съжаление не съществува една единствена универсална таблица с размери, която всеки производител да следва при изработката и обозначаването на бодитата.

Обикновено на бодитата е посочен определен размер, или брой месеци, които показват за каква възраст са подходящи. Бебетата обаче са различни и размера им може да не отговаря на посочената възраст.

В SmeshkiNaDreshki.com в страницата на всеки модел боди е приложена таблица, която включва месеци и размер в ширина и дължина, както и указания как да вземете мерките на бебето.
За да определите най-точно размера на бодито не използвайте като отправна точка възрастта или теглото. Най-добре е да измерите височината и ширината на бебето и да ги сравните с тези на бодито, което смятате да купите.

Най-точната представа за височината на бодито, от която се нуждаете, можете да получите като измерите височината на бебето от раменете до пръстите на краката. Направете това с помощта на шивашки метър, след което сравнете с височината, оказана на бодито.

За ширината също има определен начин, по който да се мери, който се е превърнал в стандарт за производителите. Ширината на бодито се определя от гръдната обиколка, която се мери точно под мишниците.

Ако правилно сте взели мерките на бебето би трябвало да имате точния размер, според който да избирате нови бебешки бодита.

В SmeshkiNaDreshki.com ще намерите разнообразни персонализирани бебешки дрехи с очарователни или забавни щампи, подходящи както за новородени, така и за бебета до 3 годишна възраст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!