Започва четвъртият благотворителен ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge"

OFFNews 30 октомври 2015 в 12:00 1794 0

В събота започва четвъртото издание на благотворителния ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“.

Участниците в него ще изминат 1051 километра в рамките на 11 дни. Абсолютната разлика във височината на трасето е 3500 метра. Маратонът е разделен на два етапа. Първият включва каране на велосипед, а през втория участниците ще тичат по 60 километра на ден.

Благотворителната надпревара ще се проведе на територията на България и Румъния. Участниците ще потеглят в 7:30 сутринта от централата на Unicredit Bank в Букурещ към София. На 3 ноември около 15:30 часа се очаква да достигнат площад Света Неделя в столицата ни. На следващият ден ще потеглят обратно към Румъния където ще бъде финалът на състезанието.

Благотворителната инициатива събра над 120 000 евро за трите години, през които се провежда. След постигнатия успех, през тази година маратонът си поставя за цел да събере средства за 12 социални проекта – 4 от България и 8 от Румъния.

Основен спонсор на маратона е УниКредит, партньори от българска страна са Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и "HOSPICE CasaSperantei"

Можете да видите пълния маршрут на маратона тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!