Тихомир Иванов е последната ни надежда за медал в Лондон

Скачачът от Плевен обеща да гони ново лично постижение

OFFNews 13 август 2017 в 10:48 10402 0

Тихомир Иванов излиза тази вечер след 21,00 ч. българско време в последен опит да ни отсрами на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Талантът от Плевен се класира за финала в скока на височина с нов личен резултат от 231 сантиметра.

Не може да искаме повече от Ивет Лалова, Мирела Демирева също скача на добро ниво. Но! Те не могат да скрият пълната мизерия на леката ни атлетика. Тихомир вече направи достатъчно, все пак имаме надежда, че ще се пребори за шестицата, а защо не и тройката.

Българинът покри квалификационни норматив (231) от втори опит, след като по-рано бе преодолял съответно 2.17 м, 2.22 м, 2.26 м и 2.29 м. Само петима успяха да се справят с тази височина.

"Финалът е вече коренно различно състезание, всеки иска да даде максимума от себе си, аз също. Готов съм да гоня личен резултат във финала и по-предно класиране", каза 23-годишният плевенчанин, десети от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Преди Лондон възпитаникът на треньора Георги Гетов имаше личен рекорд 2.30 м, като два пъти преодоля тази височина на официални състезания тази година. Няма съмнение, Тихомир е в отлична форма.

Първи във финала ще скача германецът Матеус Прзибилко. Суперфаворитът за титлата Мутаз Есса Баршим (Катар) е трети. Началната височина във финала е 2.20 м, след това 2.25 м, 2.29 м, 2.32 м, 2.35 м и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови