Спрягат спортния риболов за олимпийски спорт

OFFNEWS 14 ноември 2016 в 17:45 2859 0

Спортният риболов може да стане част от семейството на олимпийските спортове, сензационно обяви бившият президент на руския олимпийски комитет Леонид Тягачов.

"Ако бъде приет голфа, то шансове ще има и спортният риболов. За нашата страна той е не просто спорт, но и начин на живот и отдих. Безспорно шахматът заслужава най-много да попадне в олимпийската програма. Това е спорт, с който всеки е запознат в някаква степен от детска възраст", добави бившият функционер.

Екзотичният спорт сламбол, който е на основата на баскетбола, също е с шанс за попадане в програмата. Това пък разкри популярният в Русия и Украйна журналист Матвей Ганаполски, който е демонстрирал вече добра информираност за намеренията международния олимпийски комитет. Сламболът е изключително популярен в САЩ и Китай.

Той представлява нещо като баскетбол на батут. За пръв път сламбол се появява през 2002 г. по една американска кабеларна телевизия. След това и големите канали като CBS, NBC и ESPN започват да му дават ефир и постепенно става международен феномен. В Китай той вече си съперничи с баскетбола по аудитория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови