Параолимпиадата - На колене!

OFFNews 09 септември 2016 в 09:05 13009 1

Една снимка развълнува олимпийския свят наскоро. Тя е на журналиста Лиан Вилдау, който взима интервю от състезателката от Параолимпийския отбор на Израел Моран Самуел. Той е паднал на колене пред нея, докато й задава въпроси.

И наистина през тези състезатели всеки трябва да падне на колене. Параолимпиадата в Рио беше открита преди ден с фойерверки, карнавал и щастливи хора в инвалидни колички.

България се включи в парада, макар със скромна група атлети. Страната е представена от седем спортисти, а знаменосец на нашите беше гюлетласкачката Иванка Колева. Именно тя открива състезанията за българите на Параолимпиадата с тласкане на гюле и мятане на диск. Иванка Колева е пета в световната ранглиста в тласкането на гюле и олимпийски шампион в тласкането на гюле от Сидни 2000 г.

В тениса на маса ни представя Денислав Коджабашев, а в спортната стрелба Милена Тодорова. Бронзовата ни медалистка от Пекин 2008 г. Даниела Тодорова ще хвърля копие. Дебютант е Християн Стоянов, той ще се съревновава в бягането на 1500 м.

Бронзовият ни медалист от Лондон 2012 г. Радослав Златанов ще мери сили в дългия скок и в спринта на 100 м. Световният шампион Ружди Ружди ще се състезава в тласкането на гюле и мятането на диск.
На Олимпиадата в Рио няма да участват руски спортисти, потвърди Спортният арбитражен съд.

Игрите продължават до 18 септември. Откриването на Параолимпиадата беше зрелищно и красиво, а спортният дух на състезателите с увреждания е най-великото нещо на нея, той е по-силен от духа и на най-големите медалисти в историята на която и да е друга Олимпиада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови