Рикардо Тейшейра напусна и ФИФА

OFFNews 20 март 2012 в 11:59 1776 0

Рикардо Тейшейра напусна и ФИФА. Снимка: БГНЕС
Рикардо Тейшейра напусна и ФИФА. Снимка: БГНЕС

Седмица след като си подаде оставката като шеф на Бразилската футболна конфедерация и Организационния комитет за световното през 2014 година, Рикардо Тейшейра подаде оставка и като член на Изпълнителния комитет на ФИФА.

Той е обяснил решението си с лични мотиви.

Тейшейра е изпратил писмо до президента на южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ Николас Леос. От там не дадоха повече подробности, само обявиха, че решението на Тейшейра е окончателно.

Бразилецът е в комитета на ФИФА от 1994 година и бе спряган за възможен наследник на Сеп Блатер начело на футболната организация.

Напускането на Тейшейра означава, че четвърти човек от 24-членния Изпълком го напуска след корупционния скандал, избухнал преди две години.

Футболният чиновник, който беше зет на бившия президент на ФИФА Жоао Хавеланж, оглавяваше Бразилската конфедерация от 1989 г. Още през 2001 година разследване на Конгреса на най-голямата южноамериканска държава го обвини в 13 престъпления, сред които укриване на данъци и пране на пари. Въпреки това не се стигна до присъда. Миналата година бившият шеф на Футболната асоциация на Англия каза, че Тейшейра предложил да подкрепи страната за домакин на Световното първенство през 2018 година, в замяна на услуга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови