Реванш за титлата Фюри-Кличко се очаква на "Уембли" догодина

OFFNews 03 декември 2015 в 14:17 3838 0

Повторният двубой за световната титла по бокс в тежка категория между Тайсън Фюри и Владимир Кличко може да се състои на стадион "Уембли" в Лондон догодина.

Това заяви агентът на украинеца Бернд Бьонте.

След като бе "свален от трона" на дългогодишен световен шампион в свръхтежка категория, Кличко реши и оповести в медиите, че ще се възползва от опцията за реванш в договора си. Това веднага породи и спекулации относно това къде ще се проведе срещата.

"Ако най-добрите условия са във Великобритания, като например стадион Уембли в Лондон, мачът ще бъде там", заяви пред skysports.com треньорът на Кличко Бернд Бьонте.

"В момента разглеждаме различните варианти, като това са Германия и Великобритания. Може би ще ни трябват около две седмици, за да преценим, кое ще е най-доброто решение и за двете страни", допълни агентът на бившия световен шампион.

Треньорът на Тайсън Фюри чичо му Питър Фюри потвърди пред SkySports, че приветства новината, че евентуален избор за място на реванша ще е Англия. При избиране на стадион "Уембли" в Лондон за арена на сблъсъка се очаква капацитетът му от 90 000 места да бъде запълнен. Логично по-подкрепян ще бъде настоящият шампион Тайсън Фюри, родом от Манчестър, Англия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови