Рали Дакар 2013: репортаж от етап 4

Владимир Йончев 09 януари 2013 в 14:33 2511 0

Рали
Рали "Дакар", етап 4

Българските участници успяха да завършат и четвъртия етап от рали Дакар 2013. Отсечката от Наска до Арекипа, с дължина на спортната секция от 289 км и тежък и дълъг лиазон след това, бе с отделни трасета за мотоциклети/ATV и автомобили/камиони. 

При четириколките, Тодор Христов завърши етапа на 30-о място, с пасив от 4 часа на водача Маркос Патронели. В генералното, Христов също е на 30-то място. Тази година, Патронели все пак не е толкова едноличен лидер в ATV-класа, тъй като среща сериозен отпор от Себастиан Юсеини. Поданикът на Обединените Арабски Емирства диша във врата на аржентинеца и в генералното е на едва 14 минути, за разлика от останалите, които прехвърлиха пасива от един час, включително и движещия се на трета позиция Рафал Соник.

При автомобилите, Петър Ценков и Иван Маринов завършиха етап 4 на рали Дакар 2013 на 101-во място и в генералното са 106-и. Орлин Алексиев и Пламен Николов доста изостанаха, дори не се появиха в класирането на сайта н ралито, но по-важното е, че днес ги виждаме в стартовия списък за етап 5, който ще откара кервана в Чили.

Победител за деня при автомобилите стана отново Насър Ал Атия (Red Bull Buggy), който си спретна невероятен дуел с Герлен Шишри (SMG). До последно изглеждаше, че Шишри ще вземе отсечката, но >>>ОЩЕ>>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови