Приятелят на Серина Уилямс: Бих работил с Григор Димитров отново

OFFNews 08 юли 2015 в 15:00 4437 0

Патрик Муратоглу и Григор Димитров

Френският треньор и гадже на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, който до преди по-малко от 3 години години беше личен треньор на Григор Димитров, заяви, че отново би работил с първата българска ракета.

"Бих работил с Григор, със сигурност. В момента работя със Серина Уилямс, но не изключвам такава възможност в бъдеще. Той е един от малкото тенисисти, с които бих работил на треньорски начала. Мисля, че има потенциала да спечели поне един или два турнира от Големия шлем в бъдеще. Доста вероятно е това да стане действителност в близките няколко години. Има го в себе си.", каза Муратоглу пред "България Днес".

Патрик Муратоглу разказа и за първите си впечатления от Гришо. Той забелязва таланта на хасковлията и го привлича в своята парижка тенис академия. През март 2012 г. специалистът стана личен наставник на българина и пътуваше по всички турнири с него:

"Запознахме се, когато беше само на 14 години. Още тогава мислех, че има всичко нужно, за да стане топсъстезател. Затова го поканих да тренира в моята академия и да бъде спаринг партньор на Маркос Багдатис, който тогава бе в Топ 10. Притежаваше целия пакет - стил на игра, физика, характер. Още тогава знаех, че има голямо бъдеще пред себе си. Видях това в него и го поканих да работим заедно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови