Премиерът: Подкрепям решението на Бербатов да се откаже от националния отбор

OFFNews 26 декември 2011 в 14:38 1423 0

Димитър Бербатов, Снимка БГНЕС
Димитър Бербатов, Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя решението на Димитър Бербатов да се откаже от националния отбор и да се съсредоточи върху изявите си за Манчестър Юнайтед.

Министър-председателят бе гост на коледното издание на предаването на TV7 "Пред банята".

"Митко е изкупителна жертва - коментира Борисов по адрес на нападателя на Манчестър Юнайтед. - Стана голмайстор на Висшата лига, а Рууни се разминаваше с топката в куп мачове. Разбирам го и напълно подкрепям решението му да се откаже от националния отбор. Ние българите сме такива - докато не свалим хора като Бербатов на собственото ни ниво, не спираме". Първият министър изрази убеденост, че до няколко години футболът ни ще се оправи, тъй като се дават повече пари за детско-юношеските школи.

"Левски и ЦСКА бяха силни, когато имаха качествени детски школи. направихме доста площадки и това няма как да не даде резултат след няколко години. Даваме пари и за школите", коментира Бойко Борисов.

Премиерът коментира и допинг скандалите в ЦСКА.

"Световният №1 в тениса Новак Джокович бе наскоро в България - даде пример Борисов. - Той заяви, че ако изпие три Ред Була на другия ден ще даде положителен тест. Искам да кажа, че той е напълно запознат с всичко, което приема и как се отразява то на организма му. Абсолютно всичко е консултирал с лекаря си, за да не изпада в ситуацията, в която е Костадин Стоянов от ЦСКА".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови