Португалия на полуфинал на Евро 2016 без победа

Кристиано Роналдо и компания изхвърлиха Полша след дузпи

OFFNews 01 юли 2016 в 01:07 5424 0

Португалия е първият полуфиналист на Евро 2016. Кристиано Роналдо и компания надиграха в първия четвъртфинал Полша след 1:1 в редовното време и продълженията и 5:3 при дузпите. Полша напуска турнира без нито една загуба, а Португалия продължава без победа в редовното време. Този път поляците нямаха шанс при наказателните удари. Пропуск за Полша направи Якуб Блашчиковски от бялата точка, а след него Рикардо Куарешма бе точен за Португалия и донесе успеха на своя отбор.

Двубоят в Марсилия започна по мечтан начин за "дружина полска", след като Роберт Левандовски откри резултата във 2-а минута с първото си попадение на Евро 2016. Голът на нападателя е вторият най-бърз в историята на европейските шампионати, като пред него е само Дмитри Кириченко от Русия, който се разписа в 67-ата секунда при победата над Гърция с 2:1 в груповата фаза на Евро 2004.

След гола Португалия взе инициативата и заслужено изравни в 33-а минута. В първия си мач като титуляр на Евро 2016 Ренато Санчес получи пас от Нани и вкара с удар пред наказателното поле и след рикошет в крака на защитник на Полша. Попадението на Санчес също е паметно, защото играчът е третият най-млад, който бележи на европейско първенство на възраст 18 години и 317 дни.


През второто полувреме двата отбора заложиха на тактическо надлъгване и използваха всяка възможност за атака. Пет минути преди края на редовното време мегазвездата Кристиано Роналдо пропусна отлична възможност да реши мача в полза на Португалия. Роналдо бе изведен зад гърба на защитата, но не успя да намери добре топката от движение.

В продълженията двата отбора не създадоха нищо опасно и изходът от мача бе решен с дузпи. Най-интересната ситуация в допълнителните 30 минути създаде фен на Португалия, който нахлу на терена в 110-а минута и прекъсна мача, но бе озаптен от стюардите и изведен от полето. Съперник на Португалия на полуфиналите ще бъде победителя от мача Белгия - Уелс.

ПОЛША - ПОРТУГАЛИЯ 1:1 (3:5 при дузпите)
1:0 - Левандовски (2)
1:1 - Санчес (33)

При дузпите

0:1 - Роналдо
1:1 - Левандовски
1:2 - Санчес
2:2 - Милик
2:3 - Моутиньо
3:3 - Глик
3:4 - Нани
3:4 - Блашчиковски пропуска
3:5 - Куарешма

ПОЛША: Фабиански, Пишчек, Глик, Паздан, Йеджейчик, Блашчиковски, Криховяк, Мачински (98-Йодловиец), Грошицки (81-Капустка), Милик, Левандовски.

ПОРТУГАЛИЯ: Патрисио, Седрик, Фонте, Пепе, Елизеу, Силва (72-Моутиньо), Карвальо (95-Данило), Санчес, Марио (79-Куарешма), Нани, Роналдо.

Жълти картони: Йеджейчик, Капустка, Глик; Карвальо, Силва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!