Пиронкова на 1/2 финал в Сидни след категорична победа

OFFNews 14 януари 2015 в 10:38 4530 1

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова и настояща шампионка на турнира в Сидни победи чехкинята Барбора Захлавова Стрицова на 1/4-финалите на тазгодишния турнир в най-големия град в Австралия.

След убедителния резултат 6:4, 6:1 на 1/4-финалите Пиронкова продължава победната си серия и чака своя противник в предпоследната фаза.

Мачът започна оспорвано, но Пиронкова успя да спечели подаването си и да поведе с 1:0 гейма. Първият пробив направи Захлавова Стрицова, която спечели на нула подаването на българката и поведе с 2:1 в първия сет.

Веднага Цветана отговори със същото и спечели със самочувствие подаването на чехкинята за 2:2. Нашата първа ракета продължи с добрата игра и поведе с 3:2.

Много труден гейм за 3:3, след който българката загуби и подаването си и така Стрицова поведе в резултата. Цветана обаче бързо се реваншира и проби за 4:4.

След това два категорични поредни гейма за Пиронкова фиксираха крайното 6:4 в първия сет.

Вторият сет мина изцяло под надмощието на първата българска женска ракета, която допусна само един пробив в третия гейм за 2:1, но взе всички останали подавания и затвори сета при 6:1.

Миналогодишната шампионка Пиронкова започна участието си от квалификациите, в които записа три победи, а след това победи в основната схема италианката Флавия Пенета и американката Мадисън Кийс, която не успя да доиграе мача с 27-годишната българка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!