Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пиронкова стартира с победа защитата на титлата си в Сидни

Ивайло Анев 09 януари 2015 в 08:45 3174 0

Първата ракета в женския ни тенис Цветана Пиронкова започна с победа защитата на титлата си от турнира в Сидни, Австралия.

Въпреки че спечели трофея от турнира миналата година, организаторите не и дадоха "уайлд кард" и тя започна участието си от квалификациите.

В мач от старта на квалификациите българката победи южноафриканката Шанел Скеперс след труден мач и 7:5(2), 4:6, 6:2. Двубоят продължи 2 часа и 36 минути.

Цвети първа проби за 2:1 в откриващия сет, но пробивът бе върнат за 4:4 и всичко се реши с тайбрек, в който българката поведе с 5:2, но допусна изравняване. В крайна сметка обаче Пиронкова се наложи със 7:5.

Във втората част двете си размениха по един пробив до 3:3, след което Скеперс отново взе подаването на Цвети и изравни сетовете.

В решителната част пловдивчанката три пъти проби южноафриканската си съперничка, само веднъж не успя да удържи свой сервис гейм и се поздрави с победата. Така Пиронкова си осигури $1,555 от наградния фонд и 13 точки за ранглистата.

Във втория кръг от квалификациите нашето момиче ще се изправи срещу 81-ата в света хърватка Дона Векич, която надви сръбкинята Йована Яксич след драматичен трисетов мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews