Освободиха бивш вицепрезидент на ФИФА срещу 2,5 млн. долара

Ивайло Анев 28 май 2015 в 01:02 4086 1

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, който по-рано днес беше задържан от службата на Тринидад и Тобаго, е бил освободен под гаранция от 2,5 милиона долара, съобщиха световните агенции.

Задържането му беше в рамките на разследване за корупция в световната футболна централа, при която бяха арестувани още 14 висши служители.

По-рано властите в Тринидад и Тобаго разпространиха заповед за арест на Уорнър, който заяви, че е невинен, но въпреки това се предаде на полицията.

Джак Уорнър е бивш вицепрезидент на ФИФА и член на Изпълнителния комитет, президент на КОНКАКАФ, президент на Карибския футболен съюз и специален съветник на Футболната федерация на Тринидад и Тобаго.

Междувременно стана ясно, че ФИФА временно е отстранила 11 от чиновниците, разследвани по обвинения в корупция в Съединените щати.

Заповедта за освобождаване е издадена от Комисията по етика на ФИФА няколко часа след ареста им.

Те и още седем други служители на футболната асоциация са обвинени от властите в САЩ, че са взели подкупи за обща сума надвишаваща 150 милиона долара.

„Ясно е, че обвиненията са свързани с футбол и са толкова сериозни, че е задължително да се предприемат незабавни мерки“, заяви независимият съдия от Комисията по етика на ФИФА Ханс-Йоахим Екерт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови