Нещастен развой - Лудогорец 0:3 Валенсия

Деян Спасов 13 март 2014 в 19:25 12665 4

Отборът на Лудогорец загуби с 0:3 от Валенсия в първи 1/8 финал от Лига Европа, изигран на националния стадион „Васил Левски“. Въпреки резултата 40 000 зрители подкрепяха до последно българския тим.

Първото полувреме мина на доста високи обороти. Българският отбор не се възползва от шансовете си и в крайна сметка на почивката вече изоставаше с 0:2. Головете за Валенсия реализираха Бараган и Картабиа. Голът на Антонио Бараган е първият му с екипа на Валенсия и трети в кариерата му като цяло.

В средата на първата част Роман Безяк изпусна дузпа след нарушение на Сейду Кейта, последвано от червен картон за котдивоареца. Най-активен за „орлите“ от Разград бе Върджил Мисиджан, който на няколко пъти проби много опасно по левия фланг на атаката, но завършващите му удари бяха неточни, а веднъж изстрелът му срещна и лявата греда на стража на Валенсия Диего Алвеш. Чисти положения се откриха и пред Марселиньо и Ешпиньо, но и те не успяха да отбележат.

Второто полувреме започна със сърцата игра на разградчани, но отборът на Валенсия се беше прибрал в пакет в собствената си половина и не позволяваше на Лудогорец да създава много чисти положения.

В един от малкото си шансове след корнер Филип Сендерос засече върната с глава успоредна топка от Варгас и реализира трети гол за Валенсия. При резултат 0:3 испанците вече се чувстваха достатъчно спокойни преди реванша, а българският отбор продължи да търси гол, който да им остави шансове преди реванша след една седмица във Валенсия.

„Орлите“ от Разград отправяха основно далечни удари, но никой от тях не затрудни достатъчно Диего Алвеш и не последва с гол. Към края на мача Кайсара, явно прегорял, си изкара директен червен картон. Защитникът удари умишлено Жоао Перейра от гостите и остави двата отбора в числено равенство. Валенсия започна да разиграва все по-трайно топката и довърши двубоя със самочувствие при красноречив резултат 0:3.

Откритието на "Шоуто на Слави" малката Крисия Тодорова, родом от Разград, даде начало на мача с изпълнение на "Моя страна, моя България" и на националния химн на страната ни пред 40 000 зрители на стадиона, създаващи неповторима атмосфера.

ХРОНОЛОГИЯ НА МАЧА:

90' Въпреки резултата, българската публика подкрепя "орлите" и донякъде възнаграждава усилията на футболистите на Стойчо Стоев.

90' Още една опасна атака на Валенсия. Българската защите се справи умело, след което отборът организира бърза атака, завършила с удар на Мишел Платини.
89' Диагонален удар на Феголи затрудни Владислав Стоянов, но стражът изби топката в корнер.
79' Директен червен картон за Кишада. Защитникът на Лудогорец удари умишено Жоао Перейра при разбъркване в наказателното поле на Валенсия.
75' Много добре насочен удар, но не достатъчно силен, на Фабио Ешпиньо в долния долния десен ъгъл на Диего Алвеш. "Орлите" от Разград търсят гол чрез далечни удари, заради сгъстената отбрана на гостите.

72' Отборът на Стойчо Стоев трайно се пренася в половината на Валенсия и търси своята възможност за гол. Футболистите на испанския гранд обаче са добре подредени и се движат в пакет на метри пред наказателното поле.
70' Влезлият преди малко в игра Софиан Феголи се превива на тревата, резултат от удар с лакът след борба във въздуха с Йордан Минев. Жълт картон за защитника на Лудогорец.
63' Силен удар на Светослав Дяков минава много близо встрани от вратата на Алвеш. Разградчани търсят гол, който да ги остави с шансове в реванша.
61' Жълт картон за Фабио Ешпиньо oт тима на Лудогорец
58' Гол за Валенсия - 0:3. Центриране от ъглов удар към далечната греда, върната успоредна топка от Варгас и гол с глава на Филип Сендерос

57' Удар на Варгас и ъглов удар за Валенсия в една от редките атаки на испанците. "Прилепите" са се прибрали трайно в половината си и чакат своя шанс.
47' Втората част започва с натиск на Лудогорец и силен удар по посока на вратата на гостите, последван от разбъркване в наказателното поле.

Смяна на почивката. Георги Терзиев заменя Барт, който явно все още не се е възстановил напълно.

45' Край на полувремето. Лудогорец изостава с 0:2, въпреки сърцатата игра. Разградчани са с човек повече след червения картон на опорния халф на Валенсия Сейду Кейта.

42' Завършващият удар определено е проблемът на разградчани тази вечер. Отново много добра атака, завършила с неточен изстрел на Върджил Мисиджан.
36' Пореден опасен удар на Мисиджан минава малко над напречната греда.
33' 0:2 - гол на Картабиа след хубава атака на Валенсия и удар от около 11 метра. 
32' Жълт картон за десния бек на разградчани Жуниор Кайсара
31' Пробив и много опасен удар на Върджил Мисиджан в далечния ъгъл, който среща гредата.
26' Изпусната дузпа от нападателя на Лудогорец Роман Безяк след удар в долния десен ъгъл на Диего Алвеш.
23' Дузпа за Лудогорец.
Червен картон за Сейду Кейта след нарушение в наказателното поле срещу Ромян Безяк.
18' Удар на Алкасер минава на около метър над горната греда след центриране на Картабиа отляво на атаката на Валенсия.
15' Тимът от Разград продължава с натиска си и често принуждава гостите да се отбраняват в собствената си половина.
8' Лудогорец се съвзе след допуснатия гола и организира няколко опасни атаки. Мачът започва с много бързо темпо на игра.
5'
Гол за Валенсия. Голмайстор е Антонио Бараган след диагонален удар в далечния ъгъл на Владислав Стоянов.
2' Мачът започва с натиск на Валенсия.

Състави:
ЛУДОГОРЕЦ: В. Стоянов; Кайсара, Мантула, Барт, Й. Минев; Дяков, Ешпиньо; М. Александров, Марселиньо, Мисиджан, Безяк; Старши треньор: Стойчо Стоев

ВАЛЕНСИЯ: Д. Алвеш; Перейра, Сендерос, Матийо, Бернат; Фуего, Кейта; Бараган, Варгас, Картабиа, Алкасер; Старши треньор: Хуан Антонио Пици

Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Стадион: "Васил Левски"
Начало: 20.00 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови