Левски с нови изпълнителен директор и член на управата

Васил Георгиев 15 декември 2011 в 15:40 2488 0

Тодор Батков (1)
Тодор Батков (1)

Футболният Левски се сдоби с нови изпълнителен директор и член на Управителния съвет на клуба.

На годишното Общо събрание на акционерите в "синия" футболен клуб, което се проведе днес, за изпълнителен директор бе утвърден Стилиян Шишков, акционер в MSKey Group. В Управителния съвет пък влезе Иво Тонев.

Шишков е син на проф. Ангел Шишков, бивш председател на треньорската школа към БФС. Бивш футболист, юноша на ЦСКА, като е играл в Академик (София). Дълги години живее в Съединените щати, където се дипломира. Работи във водеща компютърна компания. След прибирането си в България създава своя собствена фирма, която налага. Финансовият изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков запазва поста си.

Така Левски ще има отново двама изпълнителни директори, както бе и по времето на Наско Сираков.

Новият член на Управителния съвет Иво Тонев е един от шефовете на Спортния тотализатор, в момента е изпълнителен директор в оставка на Локомотив (София), като молбата му за напускане трябва да бъде разгледана в началото на 2012 г. От управата е освободена клубната легенда Кирил Ивков.

"Ще предложи Иво Тонев за председател на Управителния съвет - потвърди за идването на Тонев и собственикът на Левски адвокат Тодор Батков. - Колкото до Стилиян, той ще управлява клуба заедно с Баждеков. Сериозно съм обмислил тези ходове. Отчитам, че Тонев не е свързан с Левски. Юноша е на Септември, а и е познат най-вече от работата си в Локомотив. Коментирали сме с него вижданията му, идеите които има ми допадат. Следя развитието на Стилиян от доста години. Успя да развие доста успешна школа в Съединените щати".

На Общото събрание стана ясно, и че до седмица "сините" ще финализират разговорите за привличането на нов спонсор. На този етап е ясно, че става дума за чуждестранна банка, която ще вкарва в клуба по 1,5 млн. евро в следващите три години. Освен това се водят последни разговори и за привличането на друг, български инвеститор, който ще дава по около 500 000 евро годишно за школата на клуба.

"Договорите в общи линии са готови - заяви адвокат Батков. - Проблемът идва от УЕФА, откъдето забраняват носенето на две спонсорски лога на екипите. Това обаче едва ли ще се случи през следващата година.

"Обсъдили сме с новия спонсор отчета, баланса и финансовото ни състояние. От тяхна страна са ми дадени и препоръки за бъдещото управление на дружеството".

Батков допълни, че предстои новият спонсор и настоящият - "М-Тел" да уточнят помежду си ситуацията около логото на екипите.

"За българското първенство няма да има проблем отборът да играе с фланелки, на които са логата и на двете компании - каза собственикът на Левски. - Благодарение на новите спонсори ще вдигнем бюджета до 5-5,5 млн. евро. За 2010 г. обявихме счетоводна загуба от 2,5 млн. лв. Надяваме се с помощта на новите спонсори да успеем да реализираме проектите си за базите и да подобрим финансовото си състояние."

"Идеята е да станем публично дружество през 2013 г. - разясни Тодор Батков. - Тогава ще се опитаме и да направим облигационен заем, с който да подобрим състоянието на базите. Най-вече искаме да усвоим цялата площ край стадион "Георги Аспарухов", която ни е дадена по документи, но не я използваме. Намерението ни е да изградим един или два маломерни терена с изкуствена трева за юношите ни. Планираме и да усвоим хотела за целодневна база на първия отбор, а освен това искаме да изградим пълномерен терен в северната част на балона. Ще поискаме и автогарата".

Босът на Левски атакува бившият спортен директор на клуба Наско Сираков. "Наско даде много на клуба - коментира той. - В живота обаче няма вечни неща. - Явно вече започват да го забравят и той си прави реклама. Днес чета в един вестник, как ме сравнява със Сталин, а Гонзо с Матросов. Тогава той по-скоро трябва да е Берия. В последните години той даде всичко от себе си, за да стане Литекс два пъти шампион. Седеше на коленете на боса на ловчанлии на купони с чалгаджийки. Сега пък работи за успеха на ЦСКА". "Е, явно съм много голяма фигура", лаконично и иронично комчентира думите на бившия си шеф Сираков пред журлналисти на излизане от заседанието на Изпълкома на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови