Летен фест на Витоша организира общината днес

OFFNews Последна промяна на 22 юли 2018 в 06:24 3217 0

Състезания по планинско бягане и планинско колоездене, туристически поход, забавна програма, песни, демонстрации, танци игри и томболи с награди включва програмата на "Витоша летен фест", чието четвърто издание ще се проведе днес край хижа "Момина скала" на Витоша.

Официалното му откриване е в 11 ., а организаторите са Столична община и "София - Европейска столица на спорта".

За участниците е осигурен безплатен транспорт, а автобусите тръгват от паркинга пред централния вход на Националния стадион "Васил Левски" в 8.00 ч. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

Планираните дисциплини са:

– Състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 14-километрово трасе „Кумата“;

– Състезание по планинско колоездене – старт в 11.15 ч. по 7/21 км (една/три обиколки) трасе „Копитото“;

– Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа;

За бягането и колоезденето има възрастови ограничения: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и жени (40+). За похода няма такива.

Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един при хижа "Еделвайс".

Класиралите се на първите три места в дисциплините "Планинско колоездене" и "Планинско бягане" ще получат медали и материални награди и ще си разделят награден фонд от 5400 лева, разпределен както следва: за мъже и жени – по 400 лв. за шампионите, по 250 лв. за вицешампионите и по 150 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък дъждобран. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

На феста ще има и кът, където аниматори ще забавляват децата със спортни игри, рисунки, конкурси и надпревари през целия ден. Ще има и подаръци за най-малките.

Децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт“.

Планира се автобусите са тръгнат обратно към София в 14:30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови