Lafka стана спонсор на Българския олимпийски комитет за 4 години

OFFNews 09 май 2014 в 16:15 6817 3

Снимка Български олимпийски комитет

Lafka стана спонсор на БОК.

Lafka стана официален партньор на Българския олимпийски комитет (БОК). Договорът бе подписан днес от председателя на БОК Стефка Костадинова и изпълнителните директори на "Табак Маркет АД" Борис Захариев и Виктор Налбантов.

Договорът е за период от 4 години, съобщава пресцентърът на БОК.

БОК стартира ново партньорство и се радвам, че в тези трудни времена се намира кой да подпомога българския спорт. Благодарни сме, че Lafka се ангажира с дългосрочна подкрепа, за да може да се раждат нови звезди, които да развяват флага на България по света, заяви на церемонията по подписването Стефка Костадинова.

Пресцентърът на БОК твърди, че голяма част от средствата по договора ще отиват за подпомагане на деца в затруднено положение, за помощи и лечение на бивши спортни легенди.

Един от основните приоритети на БОК е да следим спортното развитие и да подпомагаме повече от 600 лишени от родителски грижи деца. Сега за тях ще могат да се отделят повече средства, както и специални стипендии от нашия нов спонсор. В партньорството влиза и организиране на спортни турнири, ще работим в тясно сътрудничество с общините по места, тъй като новите ни партньори изграждат спортни и детски площадки в много градове из страната, каза още Костадинова.

На подписването присъстваха вицепрезидентът на БОК доц. Пенчо Гешев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, легендите на българския спорт - зам.-министър Йордан Йовчев, Ваня Гешева, Евгения Раданова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева.

По-рано днес стана ясно, че веригата Lafka има нов собственик.

В края на първото тримесечие на 2014 година "Булгартабак холдинг" АД са постигнали договореност за продажбата на 100% от акциите на фирмата "Табак маркет", която държеше Lafka, става ясно от отчета за първото тримесечие на 2014 година на дружеството.

"Табак маркет" е с капитал 149 047 000 лева. Все още в регистрите като мажоритарен собственик е вписан "Благоевград БТ" (със 100 433 000 бр. акции). 48 604 000 бр. акции досега имаше "Булгартабак холдинг" АД.

От съобщението на холдинга става ясно, че купувачът е извън групата "Булгартабак".

В Комисията за защита на конкуренцията не е постъпило уведомление за концентрация. По закон това е задължително.

В Търговския регистър също не е вписана промяна в собствеността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!