Код "Червено" в Лил преди Словакия - Русия

Франция гони предсрочно класиране за елиминациите срещу Албания

OFFNEWS 15 юни 2016 в 09:05 3844 2

Полицията в северния френски град Лил ще има тежко дежурство днес заради мача между Русия и Словакия от груповата фаза на Евро 2016. Руските фенове, или по-скоро една радикална част от тях, вече си спечелиха печална слава на Стария континент заради изстъпленията в Марсилия пред двубоя с Англия. Дори и акредитирани журналисти станаха обект на интереса на полицията, тъй като част от тях следват хулиганите и прилежно записват репортажи с всичките им подвизи.

Войната се пренесе и в Лил, където снощи станаха поредните сблъсъци. Добрата новина е, че мачът е първи от програмата и поне не се очакват погроми под прикритието на нощта. Русия е с последно предупреждение за дисквалификация, но за да се задейства санкцията е необходимо феновете да се държат в разрез с правилата в рамките на стадиона. Предвид организацията, която беше забелязана да цари сред руските хулигани, това изглежда малко вероятно, но нищо не бива да се изключва.

В другите срещи от деня от група А Румъния излиза в Париж срещу Швейцария в опит да спечели първи точки, а домакинът Франция от 22 ч. ще има наглед лесната задача да си осигури предсрочно класиране за елиминациите срещу дебютанта Албания. Този мач ще се изиграе в Марсилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!